Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xinhua: Η Κίνα θα μειώσει τους δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 75 δισ. δολ.

tags :
Xinhua: Η Κίνα θα μειώσει τους δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 75 δισ. δολ.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων η μείωση των δασμών θα τεθεί σε εφαρμογή στις 14 Φεβρουαρίου
Σε περαιτέρω μείωση των δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων συνολικής αξίας 75 δισ. δολ. αναμένεται να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, στα πλαίσια της περαιτέρω βελτίωσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, το Πεκίνο αναμένεται να μειώσει στο 5% τους δασμούς της τάξεως του 10% που έχουν επιβληθεί σε ορισμένα αμερικανικά αγαθά, ενώ οι δασμοί 5% που έχουν επιβλθεί σε άλλα αμερικανικών προϊόντα θα μειωθούν επίσης κατά το ήμισυ, στο 2,5%.
Η μείωση των δασμών αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 14 Φεβρουαρίου και έπειτα, προκειμένου να αποτραπεί μία νέα αύξηση των δασμών από την πλευρά των ΗΠΑ στο μέλλον.
Σημειώνεται ότι οι σχετικοί δασμοί της Κίνας είχαν επιβληθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, ως «απάντηση» στην αύξηση των δασμών της Ουάσιγκτον σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών συνολικής αξίας 112 δισ. δολ.
Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανέστειλε τους δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Οι παραπάνω ενέργειες του Πεκίνου έρχονται στον απόηχο της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, την οποία οι δύο πλευρές υπέγραψαν τον περασμένο μήνα, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump να δηλώνει ωστόσο ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της συμφωνίας δεν πρόκειται να καταργηθούν όλοι οι δασμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης