Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού - Εβδομαδιαία πτώση -6% για το Brent

Σημαντικές πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού - Εβδομαδιαία πτώση -6% για το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε -1,12%
Πτώση σημείωσε σήμερα Παρασκευή (7/2) το πετρέλαιο, παρά την αρχική ώθηση από τις αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία εξετάζουν περαιτέρω μείωσης της παραγωγής τους, προκειμένου να αντισταθμίσουν τον δυνητικό αντίκτυπο του κορωνοϊού στην παγκόσμια ζήτηση.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -0,78% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,50 δολ. ανά βαρέλι, ενώ οι συνολικές απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας ανέρχονται στο -6%.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό αργό αποδυναμώθηκε -1,12% στα 50,38 δολ. ανά βαρέλι, με τις εβδομαδιαίες απώλειες να φθάνουν στο -2,4%
Image
Πλέον, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό εμφάνισαν την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Νοέμβριο του 2019.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ ενδέχεται να μειώσουν προσωρινά την παραγωγή τους κατά 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην αγορά ενέργειας.
Ωστόσο, η έξαρση του κορωνοϊού εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ενέργειας να προειδοποιεί ότι είναι ακόμα «πολύ νωρίς» για να πει κανείς εάν η εξάπλωση του ιού έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.
«Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην αγορά πετρεάλιου αφορά κυρίως τη ζήτηση στην Κίνα, με την αποδυνάμωση της ζήτησης καυσίμων και τις οικονομικές περικοπές», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της RBC Capital Markets, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η καταστροφή της ζήτησης εκτός Κίνας είναι προς το παρόν ελάχιστη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης