Τελευταία Νέα
Διεθνή

Khamenei (Ιράν): Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι εγκληματική πράξη - Θα υπερασπιστούμε την ασφάλεια μας

tags :
Khamenei (Ιράν): Οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι εγκληματική πράξη - Θα υπερασπιστούμε την ασφάλεια μας
Πρέπει να γίνουμε τόσο ισχυροί ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε οποιoδήποτε πόλεμο ενάντια στο έθνος μας
"Το Ιράν δεν αποτελεί απειλή για άλλες χώρες" δήλωσε στην Ιρανική κρατική τηλεόραση ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei υπογραμμίζοντας οτι ότι η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ασφάλεια της.
Χαρακτηρίζοντας ως "εγκληματική πράξη" τις Αμερικανικές κυρώσεις  τόνισε πως το Ιράν πρέπει να αυξήσει τη στρατιωτική του δύναμη για να αποτρέψει έναν πόλεμο.
"Πρέπει να γίνουμε τόσο ισχυροί ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε οποιoδήποτε πόλεμο ενάντια στο έθνος μας, καθώς με το να είμαστε αδύναμοί ενθαρρύνουμε τους εχθρούς μας στο να μας επιτεθούν", δήλωσε ο Ιρανός ηγέτης.

Το Ιράν θέλει μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Στο μεταξύ, ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Bijan Namdar Zangeneh δήλωσε πως "η Τεχεράνη υποστηρίζει μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ, αν η πλειοψηφία των χωρών που συμμετέχουν στον αναφερόμενο οργανισμό αποδεχτεί μία τέτοια πρόταση".
Μία τεχνική ομάδα, η οποία είναι γνωστή ως JTC και συμβουλεύει τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, υπό την ηγεσία της Ρωσίας (η ομάδα αυτή χωρών είναι γνωστή ως ΟΠΕΚ+) πρότεινε την Πέμπτη μία πρόταση μείωσης της ημερήσιας παραγωγής κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με δηλώσεις τριών πηγών στο Reuters.
Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ στην ομάδα ΟΠΕΚ+ συζητούν κατά την τρέχουσα περίοδο, αν θα συναντηθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη συνάντησή τους στην Βιέννη (5-6 Μαρτίου 2020).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης