Τελευταία Νέα
Διεθνή

Monti: Καμία ανάγκη για διάσωση της Ιταλίας τώρα ή στο μέλλον

tags :
Monti: Καμία ανάγκη για διάσωση της Ιταλίας τώρα ή στο μέλλον
Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί ανάγκης διάσωσης της Ιταλίας ο πρωθυπουργός της χώρας Μ. Μοnti, απαντώντας σε όλους όσοι διατείνονται πως μετά το οχυρό της Ισπανίας, η Ιταλία είναι η επόμενη στη λίστα των χωρών που θα προσφύγουν στο μηχανισμό στήριξης. "Η Ιταλία δεν έχει ανάγκη από διάσωση, ούτε τώρα, ούτε θα έχει στο μέλλον", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Monti.
Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα ο Monti χαρακτήρισε "εντελώς ανάρμοστα" τα χθεσινοβραδινά σχόλια της Αυστριακής ΥΠΟΙΚ, Maria Fekter, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκασθεί να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.
"Δεδομένου ότι θεωρώ ως εντελώς ανάρμοστο ένας ή μία υπουργός Οικονομικών ενός κράτους-μέλους της ΕΕ να σχολιάζει έτσι την κατάσταση ενός άλλου κράτους-μέλους, δεν θα κάνω σχόλια για τις δηλώσεις της υπουργού.
Υπενθυμίζεται ότι η Fekter είχε αναφέρει ότι "η Ιταλία θα πρέπει να βγει από το οικονομικό δίλημμα των πολύ υψηλών ελλειμμάτων και χρεών, αλλά φυσικά μπορεί -με δεδομένα τα υψηλά επιτόκια που καλείται να καταβάλλει για την αναχρηματοδότησή της από τις αγορές- να χρειαστεί και εκείνη υποστήριξη".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης