Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιες χώρες είναι προετοιμασμένες καλύτερα και ποιες όχι για τον κορωνοϊό

Ποιες χώρες είναι προετοιμασμένες καλύτερα και ποιες όχι για τον κορωνοϊό

Τα συστήματα υγείας των χωρών  καλούνται να ανακόψουν τη διάδοση του ιού
Οι προφυλάξεις και τα μέτρα, που λαμβάνονται από τα υγειονομικά συστήματα των χωρών, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Αν και οι ΗΠΑ μετρούν 60 κρούσματα και τον πρώτο θάνατο στο Σιάτλ, έχουν το προβάδισμα στις χώρες των οποίων το υγειονομικό σύστημα είναι σε θέση να ανακόψει την πορεία του ιού.
Αμερικανοί αξιωματούχοι από τον χώρο της υγείας υποστηρίζουν, πως οι προφυλάξεις μπορούν να σταματήσουν οποιαδήποτε διάδοση του κορωνοϊού, αντικρούοντας τις διαφορετικές απόψεις Κινέζων ειδικών.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Statista μετά από σχετικές έρευνες  και επεξεργασία στοιχείων παρουσιάζει τις χώρες που είναι καλύτερα και χειρότερα προετοιμασμένες για τη νόσο.
Τον Οκτώβριο του 2019, δημοσιεύθηκε ο Δείκτης Παγκόσμιας Υγειονομικής Ασφάλειας και αξιολόγησε επίπεδα παγκόσμιας ασφάλειας υγείας σε 195 χώρες.
Ανέλυσε συγκεκριμένα τα επίπεδα προετοιμασίας, εστιάζοντας στο κατά πόσον οι χώρες διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπιση σοβαρών επιδημιών.
Οι χώρες βαθμολογήθηκαν σε κλίμακα από 0 έως 100, όπου το 100 είναι το υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας.
Infographic: The Countries Best And Worst Prepared For An Epidemic | Statista

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα ισχυρότερα μέτρα προφύλαξης και έρχεται πρώτη με 83,5.
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 77,9, ακολουθούμενο από την Ολλανδία με 75,6.
Η Κίνα, που πρώτη κλήθηκε να δώσει απάντηση στην επιδημία, έρχεται 51η με βαθμολογία 48,2.
Αυτός ο χάρτης δείχνει τα επίπεδα προετοιμασίας σε ολόκληρο τον κόσμο και η ευπάθεια της Αφρικής είναι άμεσα αντιληπτή. Έχει δοκιμαστεί από σοβαρές ασθένειες στο παρελθόν και το 2014 μια μεγάλη εξάπλωση του Έμπολα έπληξε καίρια περιοχές της Δυτικής Αφρικής, σκοτώνοντας πάνω από 10.000 ανθρώπους.
Μέχρι στιγμής, οι χώρες της Αφρικής έχουν αναφέρει μόνο 3 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού.
Παρόλα αυτά, η αφρικανική ήπειρος έχει μερικές από τις πιο αδύναμες χώρες όσον αφορά στη συγκράτηση ασθενειών με την Ισημερινή Γουινέα (16,2) και τη Σομαλία (16,6) τις χώρες με τη χειρότερη βαθμολογία στον παγκόσμιο δείκτη υγειονομικής ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης