Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Θα αποχωρήσουμε από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εάν η συμφωνία δεν είναι αυτή που επιθυμούμε

Βρετανία: Θα αποχωρήσουμε από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εάν η συμφωνία δεν είναι αυτή που επιθυμούμε
Η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας, Liz Truss, αναφέρθηκε στις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις συνομιλίες
Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε σήμερα (2/3) το Ηνωμένο Βασίλειο, όσον αφορά τις επερχόμενες εμπορικές συνομιλίες, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που η συμφωνία δεν είναι ικανοποιητική θα αποχωρήσει από αυτές.
Ειδικότερα, η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας, Liz Truss, δήλωσε ότι η χώρα «είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν οι διαπραγματεύσεις δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη συμφωνία που επιθυμούμες».
«Εάν δεν εξασφαλίσουμε τη συμφωνία που επιθυμούμε είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε», υπογράμμισε η κα Truss σε δηλώσεις της στο BBC, διευκρινίζοντας ότι οι «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η κυβέρνηση αφορούν το Εθνικός Σύστημα Υγείας της χώρας και τη μείωση των προτύπων ασφαλείας στα τρόφιμα.
Εντός της ημέρας η κυβέρνηση της Βρετανίας θα δημοσιεύσει τους διαπραγματευτικούς της στόχους για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις της Liz Truss άσκησαν πιέσεις στη στερλίνα, η οποία υποχωρεί κατά -0,50% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στις 1,2756 δολ. ανά στερλίνα
Παράλληλα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,99% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 137,14 γεν ανά στερλίνα, ενώ το ευρώ ενισχύεται κατά +1,34% έναντι της στερλίνας, στις 0,8692 στερλίνες ανά ευρώ.
Νωρίτερα, η Markit δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου για τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης PMI κατέγραψε οριακή επιβράδυνση σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, και συγκεκριμένα στις 51,7 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων προηγουμένως.
Ωστόσο, ο δείκτης σκαρφάλωσε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για πρώτη φορά μετά από δέκα μήνες, καθώς η παραγωγή του κλάδου αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Απρίλιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης