Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Federal Reserve έχει τοποθετήσει τις ΗΠΑ σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα - Πρέπει να μειώσει τα επιτόκια

Trump: Η Federal Reserve έχει τοποθετήσει τις ΗΠΑ σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα - Πρέπει να μειώσει τα επιτόκια
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, «έκανε λάθος από την πρώτη μέρα»
Έκκληση προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων απηύθυνε σήμερα (3/3) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προκειμένου να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο από την έξαρση του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι «η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τα επιτόκια και δήλωσε ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση προκειμένου να αντισταθμίσει την κατάσταση γύρω από τον κορωνοϊό στην Κίνα και την επιβράδυνση».
«Μείωσαν τα επιτόκια στο 0,5% γεγονός που αποτελεί ιστορικό χαμηλό», δήλωσε ο Donald Trump, διευκρινίζοντας ότι «άλλες χώρες κάνουν το ίδιο πράγμα, αν όχι περισσότερα».
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι «η Fed μας βάζει να πληρώνουμε υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με πολλούς άλλους, όταν θα έπρεπε να πληρώνουμε λιγότερα», τονίζοντας παράλληλα ότι η τρέχουσα πολιτική της Τράπεζας «είναι σκληρή για τους εξαγωγείς μας και τοποθετεί τις ΗΠΑ σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα».
«Πρέπει να είναι το αντίστροφο, πρέπει να προχωρήσει σε χαλάρωση και να μειώσει πολύ τα επιτόκια», υπογράμμισε ο κ. Trump, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ο Jerome Powell ο οποίος ηγείται της Federal Reserve έκανε λάθος από την πρώτη μέρα, και είναι στενάχωρο».
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση στις 17 και 18 Μαρτίου, με τους αναλυτές να θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η Τράπεζα θα ανακοινώσει νέα μείωση των επιτοκίων.
Χθες (2/3) ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τόνισε ότι η έξαρση του κορωνοϊού υα μπορούσε να περιορίσει την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 0,5% το 2020 σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί στο 2,4% το 2020, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στο 2,9% και έναντι του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης επίσης στο 2,9% το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης