Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ma Zhaoxu, δήλωσε ότι το Πεκίνο θα ενισχύσει τη συνεργασία του με τις άλλες χώρες για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου
Την ετοιμότητά της να στηρίξει τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό εξέφρασε σήμερα (5/3) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ma Zhaoxu, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ειδικότερα, ο Κινέζος διπλωμάτης δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στις χώρες που είναι αντιμέτωπες με μία δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της εξάπλωσης της πνευμονίας», προσθέτοντας ότι το Πεκίνο θα εντείνει τη συνεργασία του με τις άλλες χώρες για τη δημιουργτία ενός αποτελεσματικού εμβολίου.
«Η κυβέρνηση της Κίνας θα ενισχύσει τη συνεργασία της με άλλα έθνη στους τομείς ιατρικής και φαρμακευτικής, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού», υπογράμμισε ο κ. Ma, διευκρινίζοντας ότι η Κίνα «θα διατηρήσει το πρόβλημα στο επίκεντρο της προσοχής της, διασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια στις προσπάθειες καταπολέμησης της νόσου».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας δήλωσε ότι η έξαρση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει την παγκόσμια ζήτηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο αντίκτυπός του στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας είναι προσωρινός.
«Οι αρχές θα προχωρήσουν σε περισσότερα στοχευμένα μέτρα στήριξης ώστε να σταθεροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού», αναφέρει το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, μία μέρα μετά τα στοιχεία της Markit, τα οποία έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ωστόσο, το Υπουργείο υπογράμμισε ότι η αγορά καταναλωτών σταθεροποιήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, «καθώς ο κόσμος επιστρέφει σταδιακά στη δουλειά, μετά τις επιτυχημένες προσπάθειες περιορισμού τις έξαρσης σε ορισμένες περιοχές», για να προσθέσει ότι οι διακυμάνσεις στην ανάπτυξη του εμπορίου παραμένουν εντός εύλογου εύρους.
«Οι εθνικές εισαγωγές και εξαγωγές έχουν εμφανίσει μία θετική δυναμική, καθώς οι επιχειρήσεις επαναλειτουργούν», αναφέρει ο διευθυντής εξωτερικού εμπορίου του Υπουργείου, Li Xingqian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης