Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειδικός λοιμωξιολόγος: Ο κορωνοϊός μπορεί να μολύνει το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού

Ειδικός λοιμωξιολόγος: Ο κορωνοϊός μπορεί να μολύνει το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού
Ο κορωνοϊός είναι τρομακτικός λόγω του συνδυασμού της μολυσματικότητας και της θνησιμότητας εξήγησε ο Αμερικανός ειδικός
Τρομακτικό χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό, ο Richard Hatchett ειδικός επί των λοιμωδών νοσημάτων ο οποίος συμμετέχει στην πρώτη γραμμή των ερευνών για το εμβόλιο θεραπείας από τη νόσο.
Έκανε λόγο για την πιο τρομακτική ασθένεια που αντιμετώπισε ποτέ και χρησιμοποίησε τον όρο «πόλεμο» για να περιγράψει την κατάσταση, που αντιμετωπίζει μία χώρα, που έχει προσβληθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να μολυνθεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού!
Ο Richard Hatchett, ήταν μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου το 2005-2006 και ήταν εκείνος που εκπόνησε την Εθνική Στρατηγική για το Σχέδιο αντιμετώπισης της Πανδημικής Γρίπης.
«Αυτή είναι η πιο τρομακτική ασθένεια που έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου και αυτό περιλαμβάνει την Έμπολα, περιλαμβάνει τον MERS, περιλαμβάνει τον SARS και είναι τρομακτικός λόγω του συνδυασμού της μολυσματικότητας και της θνησιμότητας που φαίνεται να είναι πολλαπλάσια από τη γρίπη», είπε ο Hatchett μιλώντας στον βρετανικό σταθμό Channel 4.
«Νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον πράγμα για τον ιό αυτό είναι ο συνδυασμός της μολυσματικότητας και της ικανότητας πρόκλησης σοβαρών ασθενειών ή θανάτου και από το 1918 με την ισπανική γρίπη δεν έχουμε δει άλλον ιό που συνδυάζει τις δύο αυτές ιδιότητες με τον ίδιο τρόπο. Έχω δει σίγουρα τον Ebola και άλλες ασθένειες αλλά αυτοί οι ιοί είχαν υψηλά ποσοστά θνησιμότητας - εννοώ, το ποσοστό θνησιμότητας του Ebola σε ορισμένες περιπτώσεις  είναι πάνω από το 80% - αλλά δεν έχουν τη μολυσματικότητα του ιού αυτού, δεν έχουν τη δυνατότητα να εκραγούν και να εξαπλωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο », είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να τον συγκρίνουμε με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποιεί ανάλογους όρους.
Πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία, εάν δεν την έχει προκαλέσει ήδη.
Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, ο Hatchett δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ δεν έκλεισαν τα σύνορά τους, αλλά είχαν πολύ επιθετικές αντιδράσεις. Είναι σημαντικό, νομίζω ότι πρέπει να κλείνουν άμεσα τα σχολεία, συνέχισε ο ειδικός.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης