Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: 78 δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στις ΗΠΑ πιστοποιήθηκαν για να κάνουν διαγνωστικά τεστ

Κορωνοϊός: 78 δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στις ΗΠΑ πιστοποιήθηκαν για να κάνουν διαγνωστικά τεστ
O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, δήλωσε στο Fox News ότι στην υπηρεσία του κοινού θα τεθούν και άλλα διαγνωστικά κέντρα.
Εν μέσω χρηματιστηριακής λαίλαπας και ενώ ο κορωνοϊός φαίνεται να έχει μολύνει για τα καλά τις αγορές, ο αμερικανικός οργανισμός για την καταπολέμηση και τον έλεγχο των λοιμώξεων (CDC) επιβεβαίωσε ότι 78 ιατρικά εργαστήρια, δημόσια και ιδιωτικά, πιστοποιήθηκαν και μπορούν να διενεργούν εξετάσεις σε ασθενείς για τον έλεγχο των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (7&8/3).
«Έπειτα από συζητήσεις επί συζητήσεων, ο FDA και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστοποίησαν ιδιωτικά και δημόσια εργαστήρια ώστε να μπορούν να υποβάλουν ασθενείς σε διαγνωστικά τεστ» δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo.

Είχε προηγηθεί η άρνηση του CDC να δημοσιεύσει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα σε σχέση με ενδεχόμενα κρούσματα του κορωνοϊού, κάτι το οποίο προκάλεσε τη μήνι εκατομμυρίων Αμερικανών, ενώ μια έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή (6/3) επιβεβαίωσε ότι γίνει λιγότερα από 2.000 διαγνωστικά τεστ.
Στο μεταξύ, o αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, δήλωσε στο Fox News ότι στην υπηρεσία του κοινού θα τεθούν και άλλα διαγνωστικά κέντρα.
Επίσης, αφού ανέφερε πως η εξέταση περιλαμβάνει απλώς ένα τσίμπημα για να συλλεχθεί ιστός, επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης