Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Απελευθερώνει 70.000 κρατούμενους για να εμποδίσει τη μαζική εξάπλωση του κορωνοϊού στις φυλακές

Ιράν: Απελευθερώνει 70.000 κρατούμενους για να εμποδίσει τη μαζική εξάπλωση του κορωνοϊού στις φυλακές
Το μέτρο αφορά κρατούμενους που εκτίουν ποινές ως 5 χρόνια, οι οποίοι θα καταβάλλουν εγγύηση και κυρίως θα είναι αρνητικοί στο τεστ για τον κορωνοϊό
Το δικαστικό σώμα του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα 9 Μαρτίου την προσωρινή απελευθέρωση 70.000 φυλακισμένων σε ολόκληρη την επικράτεια, λόγω φόβων ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα, ιδιαίτερα μέσα στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές.
Ο αρχηγός του δικαστικού σώματος Ebrahim Raeisi περιέγραψε τη μαζική αποφυλάκιση ως μέρος των ευρύτερων προσπαθειών για περιορισμό του ιού, ο οποίος έχει ήδη καταστρέψει τόσο τους πολιτικούς ηγέτες, όσο και τον ευρύτερο πληθυσμό, ειδικά στο λαϊκό θρησκευτικό κέντρο του Κομ - που πιστεύεται ότι είναι το επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού στη χώρα.
«Οι φυλακισμένοι θα βρίσκονται σε «άδεια», όσο το [μέτρο αυτό] δεν παρεμποδίζει την ασφάλεια της κοινωνίας», δήλωσε ο Raeisi, όπως αναφέρεται στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Η προτεραιότητα έγκειται σε εκείνους που ζουν υπό υπολειπόμενες συνθήκες υγείας», αφορά κρατούμενους που εκτίουν ποινές ως 5 χρόνια και σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση οι κρατούμενοι πρέπει να καταβάλλουν εγγύηση και κυρίως να είναι αρνητικοί στο τεστ για τον κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης