Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κανένα κρούσμα εκτός της επαρχίας Χουμπέι – Στους 3.136 οι νεκροί

tags :
Κίνα: Κανένα κρούσμα εκτός της επαρχίας Χουμπέι – Στους 3.136 οι νεκροί
Οι κινεζικές αρχές ανέφεραν και δύο εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού
Κανένα νέο κρούσμα εκτός της επαρχίας της Χουμπέι, η οποία αποτελεί και το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Κίνας.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και 17 νέους θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα.
Κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας, οι θάνατοι καταγράφηκαν όλοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, την μεγαλούπολη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.
Επιπλέον, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα ταξιδιωτών που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί, το σύνολο των οποίων αυξήθηκε σε 69.
Από τα χθεσινά δύο νέα «εισαγόμενα» κρούσματα, το ένα καταγράφηκε στο Πεκίνο και το δεύτερο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης σε άλλη επαρχία της Κίνας, πλην της Χουμπέι.
Ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες ήταν εξάλλου σημαντικά μειωμένος από αυτόν της Κυριακής (40).
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέχρι σήμερα ανήλθε σε 80.754 στην ηπειρωτική Κίνα.
Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 ανήλθε σε 3.136 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Εν τω μεταξύ, συνολικά 1.297 ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία αφού ανέρρωσαν χθες στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.
Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύθηκε και έλαβε εξιτήριο ανερχόταν σε 59.897, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης