Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στάσιμη παρέμεινε η οικονομία τον Ιανουάριο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Στάσιμη παρέμεινε η οικονομία τον Ιανουάριο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ της Βρετανίας θα αυξηθεί κατά 0,2% σε μηνιαία βάση
Στάσιμη παρέμεινε η οικονομία του Ηωνμένου Βασιλείου τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (11/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Βρετανίας για το τρίμηνο Νοεμβρίου 2019-Ιανουαρίου 2020 παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019, όταν και το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο κατασκευαστικός κλάδος αναπτύχθηκε κατά 1,4% σε τριμηνιαία βάση, ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ ο μεταποιητικός κλάδος συρρικνώθηκε κατά 1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι ετήσιας ανόδου 1,2% το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,9%.
«Η οικονομία εξακολουθεί να μην εμφανίζει σημάδια ανάπτυξης τους τελευταίους τρεις μήνες», τόνισε ο επικεφαλής ΑΕΠ της ONS, Rob Kent-Smith, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο αντιστάθμισε μία ακόμα πτώση που σημειώθηκε στον μεταποιητικό κλάδο, και ιδιαίτερα στις βιομηχανίες ποτών, οχημάτων και μηχανημάτων».
«Ο κλάδος υπηρεσιών επίσης δεν εμφάνισε ανάπτυξη τους τελευταίους τρεις μήνες», υπογράμμισε ο κ. Kent-Smith, ο οποίος διευκρίνισε ότι «οι πτώσεις στους τομείς λιανικού εμπορίου και τηλεπικοινωνιών αντιστάθμισε την ισχύ στους τομείς ενοικίασης, απασχόλησης και εκπαίδευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης