Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Κλείνει το Καπιτώλιο στις ΗΠΑ – Μέλος της Γερουσίας διαγνώστηκε θετικό στη νόσο

Κορωνοϊός: Κλείνει το Καπιτώλιο στις ΗΠΑ – Μέλος της Γερουσίας διαγνώστηκε θετικό στη νόσο
Tο γραφείο της γερουσιαστού των Δημοκρατικών, Maria Cantwell, δήλωσε ότι ένας υπάλληλος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.
Καθώς η ανησυχία για την πανδημία του κορωνοϊού εντείνεται, ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί το πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα της νόσου στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο της γερουσιαστού των Δημοκρατικών, Maria Cantwell, δήλωσε ότι ένας υπάλληλος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.
Ως εκ τούτου, η γερουσιαστής αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο γραφείο της.
«Το άτομο που διεγνώσθη θετικό στον COVID-19 δεν είχε καμία επαφή με τον γερουσιαστή ή άλλα μέλη του Κογκρέσου» ανακοινώθηκε.
Προς το παρόν, άλλα επτά μέλη του Κογκρέσου έχουν λάβει προληπτικά μέτρα.
Η μέση ηλικία των μελών του Κογκρέσου είναι περίπου 60 ετών και οι υπάλληλοί τους συχνά εργάζονται κοντά ο ένας με τον άλλο.
Ως εκ τούτου, ο Αμερικανικός Οργανισμός για τις Λοιμώξεις προέτρεψε τους Αμερικανούς ηλικίας άνω των 60 ετών να αποφεύγουν τα πλήθη, καθώς οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Καπιτωλίου αναμένεται να απαγορέψουν την είσοδο στο κτίριο σε απλούς επισκέπτες.
Όπως επιβεβαιώνει σήμερα (12/3) και το Associated Press, «Το Κογκρέσο θα κλείσει το Καπιτώλιο για το κοινό, μαζί με όλα τα γραφεία της Βουλής και της Γερουσίας, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός».

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικανών για τα μέτρα στήριξης

Στο μεταξύ, σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λόγω του κορωνοϊού.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί διαφωνούν αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της νόσου, με αποτέλεσμα το κλίμα αβεβαιότητας να εντείνεται.
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy, δήλωσε πως δεν πρόκειται να στηρίξει το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν οι Δημοκρατικοί.
Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που θέλει να φέρει η Δημοκρατική, Nancy Pelosi, δεν είναι μόνο μεροληπτικό, αλλά και μη εφαρμόσιμο».
Οι αναλυτές ελέγχουν την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών βουλευτών προκειμένου να διαπιστώσουν αν το εν λόγω νομοθέτημα έχει ελπίδες να πάει στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς γερουσία.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης