Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pew Research: Η πλειοψηφία των Γερμανών έχουν αρνητική γνώμη για τις σχέσεις Γερμανίας - ΗΠΑ

Pew Research: Η πλειοψηφία των Γερμανών έχουν αρνητική γνώμη για τις σχέσεις Γερμανίας - ΗΠΑ
Το 64% των Γερμανών, δήλωσαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας ήταν κακές το 2019 - Το αντίθετο πιστεύει το 75% των Αμερικανών
Οι Αμερικανοί, ως κοινή γνώμη έχουν γενικά θετική άποψη για τις σχέσεις ΗΠΑ – Γερμανίας, οι Γερμανοί, από την άλλη πλευρά όμως, έχουν πολύ διαφορετική γνώμη σύμφωνα με νέα έρευνα του Pew Research Center.
Το 64% των ερωτηθέντων Γερμανών, πιστεύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας ήταν κακές το 2019.
Αυτό το συναίσθημα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από το 75% των Αμερικανών που πιστεύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ήταν καλές το 2019.
Συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια της διοίκησης Trump, οι απόψεις των Γερμανών και των Αμερικανών έχουν τρομερά μεγάλη απόκλιση.
Αρκετοί παράγοντες που αναφέρθηκαν στον Pew δείχνουν γιατί οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί έχουν αντιφατικές απόψεις σχετικά με τη σχέση των χωρών τους.
Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα του Κέντρου, οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η χώρα τους πρέπει να υπερασπιστεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, ενώ το 60% των Γερμανών αισθάνεται το αντίθετο για τη χώρα τους.
Το 78% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η στρατιωτική δύναμη είναι μερικές φορές απαραίτητη για τη διατήρηση της παγκόσμιας τάξης, σε αντίθεση με το 47% των Γερμανών.
Όσον αφορά τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία, η γερμανική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη και μπερδεμένη για την αναγκαιότητά τους, ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί συμφωνούν ότι οι βάσεις χρειάζονται.
Ακόμα, ενώ οι ΗΠΑ είναι μοιρασμένες στις στρατιωτικές τους απόψεις, οι Γερμανοί είναι πολύ πιο πιθανό να δουν τις Η.Π.Α. ως έναν από τους κορυφαίους εταίρους εξωτερικής πολιτικής τους από τους Αμερικανούς που θεωρούν τη Γερμανία ως κορυφαίο εταίρο.
Η έρευνα Pew δείχνει ότι το 42% των Γερμανών πιστεύουν ότι οι Η.Π.Α. είναι κορυφαίος εταίρος της χώρας τους, ενώ μόνο το 13% των Αμερικανών βλέπει τη Γερμανία κατά τον ίδιο τρόπο.
 
Infographic: Majority of Germans See Bad Relations With U.S. | Statista
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης