Τελευταία Νέα
Διεθνή

IATA: Θα καταρρεύσουν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, εάν η κρίση του κορωνοϊού διαρκέσει 2-3 μήνες

IATA: Θα καταρρεύσουν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, εάν η κρίση του κορωνοϊού διαρκέσει 2-3 μήνες
Η απώλεια των εσόδων πιθανότατα θα είναι πάνω από 113 δισ. δολ. όπως αναμενόταν μία εβδομάδα πριν
Εάν ο κορωνοϊός διαρκέσει επιπλέον δύο με τρεις μήνες, θα καταρρεύσουν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησε ο επικεφαλής της  Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, Alexandre de Juniac.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απώλεια των εσόδων πιθανότατα θα είναι πάνω από 113 δισ. δολ. που αναμενόταν πριν από μία εβδομάδα, πριν η αμερικανική κυβέρνηση ανακοινώσει απαγόρευση των πτήσεων στην Ευρώπη.
«Ζητάμε από όλες τις κυβερνήσεις, που έχουν επιβάλλει περιορισμούς -και κυρίως από την αμερικανική κυβέρνηση- να επανεξετάσουν την απόφαση για να δουν αν μπορούν να χαλαρώσουν ή να ακυρώσουν αυτή την απόφαση, όσο το δυνατόν πιο σύντομα», δήλωσε ο de Juniac.
Η ΙΑΤΑ ζήτησε από τις κυβερνήσεις να εξετάσουν την επέκταση των πιστωτικών ορίων, τη μείωση του κόστους των υποδομών και τη μείωση των φόρων για τις αεροπορικές εταιρείες που δέχονται τα μετρητά.
Οι μεταφορείς που εξυπηρετούν τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία κινδυνεύουν περισσότερο.
Ο De Juniac, ερωτηθείς εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο κι άλλες αεροπορικές να ακολουθήσουν τον δρόμο της βρετανική Flybe, που την περασμένη εβδομάδα κατέρρευσε, απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την ένταση και τη διάρκεια της κρίσης.
«Εάν η πτώση είναι τόσο σημαντική όσο και βαθιά, όπως βλέπουμε τώρα, και εάν διαρκεί περισσότερο από δύο ή τρεις μήνες, θα δούμε κάποιες δυσκολίες μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών», ανέφερε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης