Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αρνητικός o Trump στον κορωνοϊό – Αναβολή προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Τζόρτζια

ΗΠΑ:  Αρνητικός o Trump στον κορωνοϊό – Αναβολή προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Τζόρτζια
Δεν νοσεί ο Trump
Αρνητικό είναι το αποτέλεσμα της εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump για το ενδεχόμενο μόλυνσής του από τον κορωνοϊό.
Αυτό ανέφερε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο 14/3 ο γιατρός του Λευκού Οίκου.
Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί λιγότερες από τις μισές προκριματικές εκλογές (25 σε σύνολο 57) για την εκλογή του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Αναβολή προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος και στη Τζόρτζια

Για τις 19 Μαΐου αναβάλουν τις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι αρχές της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ, λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό .
 «Τα γεγονότα εξελίσσονται γρήγορα και η βασική μου προτεραιότητα είναι να προστατεύσω την υγεία του προσωπικού μας στα εκλογικά κέντρα, των οικογενειών τους και όλης της κοινότητας», δήλωσε ο γραμματέας της πολιτείας Τζόρτζια, όπου ήδη έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό ένα άτομο.
Η πολιτεία έχει κηρυχθεί σε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουν καταγραφεί 66 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
Σημειώνεται ότι ήδη και οι αρχές της Λουιζιάνα ανέβαλαν τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος, που ήταν προγραμματισμένες για τις 4 Απριλίου, για τους ίδιους λόγους και πλέον η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου.
Ωστόσο, τέσσερις πολιτείες και συγκεκριμένα  η Φλόριντα, το Οχάιο, το Ιλινόι και η Αριζόνα, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές όπως ήταν προγραμματισμένο την επόμενη εβδομάδα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης