Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Την επόμενη εβδομάδα «περνάει» από Κογκρέσο το πακέτο μέτρων για τον κορωνοϊό

ΗΠΑ - Την επόμενη εβδομάδα «περνάει» από Κογκρέσο το πακέτο μέτρων για τον κορωνοϊό
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης ενδεχομένως να μην τεθούν σε εφαρμογή τόσο σύντομα όσο αναμένουν οι αγορές
Καθώς Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές αλλά και ο Λευκός Οίκος εργάζονται για μέτρα που θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομία των ΗΠΑ και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους, οι αναλυτές λένε ότι ένα μεγάλο πακέτο μέτρων θα μπορούσε να περάσει από Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα.
Η Henrietta Treyz από τη Veda Partners δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας θα μπορούσαν να ανακοινώσουν το νομοσχέδιο με μέτρα 1 τρισ. δολ. το πρωί της Πέμπτης.
«Ενώ η Γερουσία μπορεί να συνεδριάσει και το Σαββατοκύριακο για να συνεχίσει το έργο της και ενδεχομένως να ψηφίσει νομοσχέδιο, το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι ότι θα περάσει την επόμενη εβδομάδα» αναφέρει η ίδια σε ενημερωτικό σημείωμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το πακέτο να μην έρθει πριν τις 2 Απριλίου.
«Σε τελική ανάλυση αυτό το πακέτο θα είναι πιθανό να ανέρχεται κάπου στο εύρος των 1,5 τρισ. δολ. όταν ενσωματωθούν οι δημοκρατικές και δημοκρατικές προτεραιότητες» επισημαίνει.
Παράλληλα, αναλυτές της Beacon Policy Advisors δήλωσαν ότι είναι πεπεισμένοι ότι το Κογκρέσο θα περάσει τελικά ένα ισχυρό πακέτο μέτρων, αλλά δεν είναι «τόσο σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί τόσο σύντομα όσο αναμένουν οι αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης