Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε καραντίνα η Καλιφόρνια – Προειδοποίηση του Λευκού Οίκου – Στους 205 οι νεκροί

tags :
ΗΠΑ: Σε καραντίνα η Καλιφόρνια – Προειδοποίηση του Λευκού Οίκου – Στους 205 οι νεκροί
Στα 13.295 τα κρούσματα στις ΗΠΑ
Σε καραντίνα τίθεται η Πολιτεία της Καλιφόρνια και τα 40 εκατομμύρια των κατοίκων της σε μια πρωτόγνωρη κίνηση που αποσκοπεί στο να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Την ίδια στιγμή που ο αριθμός των θυμάτων στις ΗΠΑ αυξάνεται και έχει φτάσει ήδη στους 205, ο Λευκός Οίκος απηύθυνε προειδοποίηση προς τους Αμερικάνους που βρίσκονται στο εξωτερικό είτε να επιστρέψουν άμεσα στην χώρα είτε να μείνουν εκεί που βρίσκονται για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 19/3 ότι θέτει ολόκληρη την Πολιτεία σε καραντίνα.
«Είναι καιρός όλοι μας, ως πρόσωπα και ως κοινότητα, να αναγνωρίσουμε πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19.
Η αλληλεξάρτηση» των Καλιφορνέζων κάνει αναγκαίο να διατάξουμε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του σε ολόκληρη την πολιτεία.
Αυτή η οδηγία τίθεται σε ισχύ απόψε», τόνισε ο Newsom, ο οποίος εκτίμησε ότι μέσα σε διάστημα 8 εβδομάδων θα μπορούσε να μολυνθεί από τον ιό ο μισός πληθυσμός της Πολιτείας και συγκεκριμένα το 56% των πολιτών καθώς και ότι θα χρειάζονταν περισσότερες από 20.000 κλίνες στα νοσοκομεία για την περίθαλψη των νοσηλευόμενων.
Το ίδιο μέτρο είχε ανακοινώσει λίγη ώρα νωρίτερα ο δήμαρχος του Λος Άντζελες «για να σωθούν ζωές», καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξαπλώνεται, με την ομάδα μπάσκετ Λος Άντζελες Λέικερς να επιβεβαιώνει νωρίτερα χθες ότι δύο παίκτες της έχουν μολυνθεί.
Τουλάχιστον 13.925 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν και τουλάχιστον 200 έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, οι περισσότεροι στην πολιτεία Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη.
Μάλιστα ο Λευκός Οίκος δεν αποκλείεται να αποφασίσει σήμερα Παρασκευή 20/3 περιορισμούς στις μετακινήσεις προς το Μεξικό, επιτρέποντας μόνο να γίνονται όσες μετακινήσεις κρίνονται απόλυτα αναγκαίες.
Σημειώνεται πως αντίστοιχα μέτρα έχουν λάβει οι  ΗΠΑ και στα σύνορα τους με τον Καναδά ενώ σε όλη την χώρα ισχύουν μέτρα που έχουν ανατρέψει τον αμερικανικό τρόπο ζωής, καθώς σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι τους
Παράλληλα και σε μια προσπάθεια να απαλύνει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία, ο πρόεδρος Trump πιέζει το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο οικονομικών μέτρων ύψους 1 τρις δολαρίων.
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης