Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brookfield: Oι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι διαχειρίσιμες

Brookfield: Oι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι διαχειρίσιμες
«Για εμάς, αυτή η αβεβαιότητα και η αστάθεια λόγω κορωνοϊού είναι υποφερτές» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Brookfield, Bruce Flatt
Ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι πολύ πιο διαχειρίσιμες απ’ ό,τι οι παρενέργειες άλλων σφοδρών οικονομικών κρίσεων κατά το παρελθόν δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων Brookfield Asset Management, Bruce Flatt.
Όπως ανέφερε, η αστάθεια των αγορών μετά την πανδημία του κορωνοϊού είναι πολύ πιο διαχειρίσιμη από τις προηγούμενες κατακρημνίσεις.
«Για εμάς, σε σύγκριση με την 11η Σεπτεμβρίου, αυτή η αβεβαιότητα και η αστάθεια είναι υποφερτή» διεμήνυσε σε επιστολή προς τους μετόχους τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020.
«Το 2008, μετά την αποτυχία του τραπεζικού συστήματος, οι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων δεν ήξεραν αν οι τράπεζες θα επιβιώσουν.
Σήμερα, το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Δεν αισθάνομαι καλά με αυτό το χάος.
Ωστόσο θα περάσει ».
Ο Bruce Flatt είπε ότι, ενώ ο Brookfield περίμενε ύφεση και «εκκαθάριση της αγοράς» για κάποιο χρονικό διάστημα, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι ο κορωνοϊός θα ήταν η αιτία.
Παρά ταύτα, πιστεύει ότι η Brookfield θα αντιμετωπίσει τη θύελλα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της κρίσης.
Ο Flatt είπε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις που διαχειρίζεται η Brookfield είναι ανθεκτικές και επομένως δεν βλέπει σημαντικά ζητήματα.
Έτσι, παρότι ορισμένες από τις επιχειρήσεις της -συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων και των λιμανιών που διαθέτει- θα επηρεαστούν από την έλλειψη ζήτησης, το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών της διαθέτει ισχυρή υποδομή.
Επιπλέον, η Brookfield συμφώνησε να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Oaktree Capital Group, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πιστωτικό βραχίονα, εν αναμονή της χαλάρωσης των αγορών χρεών.
«Η ομάδα της Oaktree επιταχύνει.
Πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό fund» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της Brookfield.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης