Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρησαν κατά -4,4% οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

tags :
Υποχώρησαν κατά -4,4% οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών θα περιοριστεί στο -2%
Πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (24/3) στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών σημείωσαν πτώση της τάξεως του -4,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, στις 765 χιλ. συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -2%.
Παράλληλα, το Υπουργείο προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 800 χιλ. πωλήσεων νέων κατοικιών, έναντι 764 χιλ. προηγουμένως.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε «άλμα» της τάξεως του +14,3% ενώ η μέση τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα 345.900 δολάρια.
Μεταξύ των περιοχών στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στις βορειοανατολικές πολιτείες, και συγκεκριμένα στο +38,9%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος στις πολιτείες του νότου περιορίστηκε στο +1%.
Αντίθετα, οι πωλήσεις στις μεσοδυτικές πολιτείες υποχώρησαν κατά -7,3%, ενώ οι πωλήσεις στη δυτική πλευρά των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση της τάξεως του -17,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης