Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία - Στο 2,35% και τα 23 δολ. ανά βαρέλι το αργό

Ανακάμπτει το πετρέλαιο με το «βλέμμα» σε ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία - Στο 2,35% και τα 23 δολ. ανά βαρέλι το αργό
Άλμα 2,35% για το αργό
Άνοδο κατέγραψε σήμερα Τρίτη (24/3) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών για συνεργασία ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Σαουδική Αραβία προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τιμές του «μαύρου χρυσού», αλλά κυρίως εν αναμονή του πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 δισ. δολάρια.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το Brent ενισχύεται οριακά κατά 0,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 27 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,35% στα 23,91 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας, Dan Brouillette, η συμμαχία ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία αποτελεί μία από τις επιλογές που υπάρχουν για τη σταθεροποίηση των τιμών, καθώς η έξαρση του COVID-19 εξακολουθεί να μειώνει την παγκόσμια ζήτηση.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «κάποια στιγμή θα προχωρήσουμε σε διπλωματικές προσπάθειες», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επί του ζητήματος».
«Τα μέτρα βοηθούν στη βελτίωση του κλίματος, ακόμα και αν δε βοηθούν τη ζήτηση», δήλωσε ο αναλυτής εμπορευμάτων του Bloomberg, Ryan Mckay, για να προσθέσει ότι «οι επενδυτές κρέμονται από μία κλωστή ελπίδας ότι μπορεί να υλοποιηθεί μία σχέση μεταξύ του ΟΠΕΚ και του Τέξας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης