Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) κατά Κίνας: Αποκρύπτετε πληροφορίες για τον κορωνοϊό

tags :
Πυρά Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) κατά Κίνας: Αποκρύπτετε πληροφορίες για τον κορωνοϊό
Για εκστρατεία παραπληροφόρησης από Ρωσία και Κίνα έκανε λόγο ο Pompeo
Δριμεία επίθεση κατά της Κίνας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ο οποίος κατηγόρησε το Πεκίνο ότι αποκρύπτει πληροφορίες σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.
Σε συνέντευξη του στη ραδιοφωνική εκπομπή Washington Watch, ο Pompeo υποστήριξε η Κίνα δεν ανταλλάσσει πληροφορίες για την πανδημία στον βαθμό που οφείλει, υιοθετώντας μια στάση που κατ’ αυτόν «αληθινά θέτει χιλιάδες ζωές σε κίνδυνο».
«Η ανησυχία μου είναι πως αυτή η συγκάλυψη, αυτή η παραπληροφόρηση στην οποία επιδίδεται το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, στερεί από τον κόσμο την ενημέρωση που χρειάζεται για να αποτραπούν περαιτέρω κρούσματα ή να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο» τόνισε ο Pompeo, ο οποίος κατηγόρησε επίσης το Ιράν και τη Ρωσία ότι διεξάγουν «εκστρατεία παραπληροφόρησης» για την πανδημία.
«Η εκστρατεία παραπληροφόρησης από τη Ρωσία και το Ιράν καθώς από και την Κίνα συνεχίζεται.
Υποστηρίζουν ότι ο ιός προήλθε από τον αμερικανικό στρατό, ότι πιθανόν η πανδημία άρχισε στην Ιταλία, λένε οτιδήποτε για να αποσείσουν τις ευθύνες τους» είπε ο Pompeo, ο οποίος πάντως απέφυγε να κάνει λόγο για «κινεζικό ιό» όπως πράττει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Θα έρθει η ώρα για την απόδοση ευθυνών.
Σήμερα προέχει ο κόσμος να ξέρει τι γίνεται στ’ αλήθεια.
Αυτή είναι μια παγκόσμια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι κάθε χώρα σήμερα υιοθετεί τη διαφάνεια, μοιράζεται πληροφορίες για το τι γίνεται στ’ αλήθεια, ώστε η παγκόσμια κοινότητα, το παγκόσμιο σύστημα υγείας, η παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις μολυσματικές ασθένειες, να μπορέσει να αρχίσει να εργάζεται με ολιστικό τρόπο», είπε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως στο μέλλον θα ληφθούν «πολύ σημαντικές αποφάσεις» για τον τρόπο που έχουν δομηθεί οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Όπως είπε ο Pompeo, τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού στις ΗΠΑ οφείλονται στο ότι εταιρείες έχουν αποφασίσει να βασίζουν τη λειτουργία «των αλυσίδων εφοδιασμού τους στην Κίνα κι όχι εδώ».
Σημειώνεται πως Αμερικάνοι αξιωματούχοι δήλωναν την περασμένη εβδομάδα ότι ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση προεδρικού διατάγματος που θα προβλέπει μεταφορά των αλυσίδων εφοδιασμού με φάρμακα, ιατρικά είδη και εξοπλισμό από την Κίνα και άλλα κράτη στις ΗΠΑ, εν μέσω της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης