Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Με 82.404 κρούσματα εκρήγνυται ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ - Ξεπέρασαν Κίνα και Ιταλία

Business Insider: Με 82.404 κρούσματα εκρήγνυται ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ - Ξεπέρασαν Κίνα και Ιταλία
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ υπερέβησαν τα σύνολα της Κίνας και της Ιταλίας -  Στο επίκεντρο της παγκόσμιας έκρηξης οι ΗΠΑ, κωφεύει ο Trump
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ υπερέβησαν τα 81.172 της Κίνας και τα 80,589 της Ιταλίας καθιστώντας τις ΗΠΑ το επίκεντρο της παγκόσμιας έκρηξης της επιδημίας καθιστώντας τες στην τρίτη θέση με 82.404 το βράδυ της Πέμπτης 26 Μαρτίου.
Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρώτη εμφάνισή τους από κορωνοϊό στις 20 Ιανουαρίου, περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από την ασθένεια.
Ο φόρος θανάτου ωστόσο, παραμένει υψηλότερος στην Ιταλία και την Κίνα.
Πολλές από τις νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ επικεντρώνονται σε μεγάλες πόλεις, κυρίως στη Νέα Υόρκη και στη Νέα Ορλεάνη, όπου η πυκνότητα των κατοίκων βοηθά τον ιό να εξαπλωθεί.
Οι δημάρχοι και οι κυβερνήτες προειδοποίησαν ότι οι ασθενείς με τον ιό θα μπορούσαν να εξαντλήσουν τη δυναμικότητα των νοσοκομείων, συμβάλλοντας σε έναν αυξανόμενο αριθμό θανάτων.
Ωστόσο οι προειδοποιήσεις δεν έχουν αποδόσει τα μέτρα που επιθυμούν όσον αφορά στις κινήσεις του προέδρου.
Υπάρχουν πρώιμα σημάδια ότι τα shutdowns βοηθούν.
Ο κυβερνητής της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, η οποία είναι στο επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, με σχεδόν το ήμισυ των περιπτώσεων της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη ότι τα επιθετικά μέτρα "κοινωνικής απομάκρυνσης" που εφαρμόζονται στην πολιτεία δείχνουν να έχουν αρχίσει να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη και η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης