Τριάντα κορυφαίοι μάγειρες, με τα εστιατόριά τους κλειστά, προσφέρουν γεύματα στους επαγγελματίες υγείας σε ολόκληρο το Βέλγιο
Ο Βέλγος σεφ Nils Proust δεν έκατσε με τα χέρια σταυρωμένα, όταν τα περιοριστικά μέτρα για τον νέο κορονοϊό οδήγησαν στο κλείσιμο του εστιατορίου του.
Τώρα, είναι ένας από τους 30 κορυφαίους μάγειρες που προσφέρουν γεύματα στους επαγγελματίες υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.
«Η κουνιάδα μου είναι νοσηλεύτρια σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου και μας είπε ότι το εστιατόριο για το προσωπικό έκλεισε επίσης εξαιτίας των μέτρων κατά της νόσου COVID-19.
Ήταν σαν να αναφωνήσαμε "εύρηκα-εύρηκα"», εξήγησε από το εστιατόριό του, το Petit Cuistot στην πόλη Λιέρ του Βελγίου.
Ο Proust ζήτησε από τους προμηθευτές του εάν είχαν αποθέματα τροφίμων που θα μπορούσαν να μοιραστούν και κάλεσε τους συναδέλφους του.
Τώρα, στην πρωτοβουλία "#feedthenurses" συμμετέχουν 30 σεφ που παρασκευάζουν γεύματα για 40 νοσοκομεία, όπως επίσης και κάποιους οίκους ευγηρίας.
Ο ίδιος ο Proust μαγειρεύει περίπου 160 γεύματα την ημέρα για το κοντινό του νοσοκομείο Heilig Hart, τα οποία διανέμει το μεσημέρι από την Τρίτη έως την Παρασκευή.
Αυτήν την εβδομάδα, στο μενού περιλαμβάνονται μακαρόνια με κοτόπουλο και τσίλι κον κάρνε.
«Δεν φτιάχνω τα ίδια πιάτα που έκανα στο εστιατόριο.
Θα ήταν λίγο παράλογο», είπε στο Ρόιτερς.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου Heilig Hart Στέφαν Φανστινκίστε λέει ότι τα γεύματα προσφέρουν μια στιγμή χαράς και αισιοδοξίας στο προσωπικό σε αυτές τις σκοτεινές ημέρες.
«Η κουζίνα μας λειτουργεί για τους ασθενείς μας, όμως το εστιατόριό μας για το προσωπικό έχει κλείσει...
Το μόνο που μπορούμε να τους διαθέσουμε είναι κάποια σνακ...» ανέφερε.
«Επομένως, το καλό φαγητό είναι... ένα πραγματικό γεύμα για εκείνους».
Τώρα, είναι ένας από τους 30 κορυφαίους μάγειρες που προσφέρουν γεύματα στους επαγγελματίες υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.
«Η κουνιάδα μου είναι νοσηλεύτρια σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου και μας είπε ότι το εστιατόριο για το προσωπικό έκλεισε επίσης εξαιτίας των μέτρων κατά της νόσου COVID-19.
Ήταν σαν να αναφωνήσαμε "εύρηκα-εύρηκα"», εξήγησε από το εστιατόριό του, το Petit Cuistot στην πόλη Λιέρ του Βελγίου.
Ο Proust ζήτησε από τους προμηθευτές του εάν είχαν αποθέματα τροφίμων που θα μπορούσαν να μοιραστούν και κάλεσε τους συναδέλφους του.
Τώρα, στην πρωτοβουλία "#feedthenurses" συμμετέχουν 30 σεφ που παρασκευάζουν γεύματα για 40 νοσοκομεία, όπως επίσης και κάποιους οίκους ευγηρίας.
Ο ίδιος ο Proust μαγειρεύει περίπου 160 γεύματα την ημέρα για το κοντινό του νοσοκομείο Heilig Hart, τα οποία διανέμει το μεσημέρι από την Τρίτη έως την Παρασκευή.
Αυτήν την εβδομάδα, στο μενού περιλαμβάνονται μακαρόνια με κοτόπουλο και τσίλι κον κάρνε.
«Δεν φτιάχνω τα ίδια πιάτα που έκανα στο εστιατόριο.
Θα ήταν λίγο παράλογο», είπε στο Ρόιτερς.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου Heilig Hart Στέφαν Φανστινκίστε λέει ότι τα γεύματα προσφέρουν μια στιγμή χαράς και αισιοδοξίας στο προσωπικό σε αυτές τις σκοτεινές ημέρες.
«Η κουζίνα μας λειτουργεί για τους ασθενείς μας, όμως το εστιατόριό μας για το προσωπικό έχει κλείσει...
Το μόνο που μπορούμε να τους διαθέσουμε είναι κάποια σνακ...» ανέφερε.
«Επομένως, το καλό φαγητό είναι... ένα πραγματικό γεύμα για εκείνους».
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών