Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να καταδειχθούν οι περιορισμοί στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου υπό το πρόσχημα του κορωνοϊού

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να καταδειχθούν οι περιορισμοί στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου υπό το πρόσχημα του κορωνοϊού
Η πανδημία θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ, σύμφωνα με τον Heiko Maas
Η πανδημία του κορωνοϊού θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν η Γερμανία αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ (το δεύτερο εξάμηνο του 2020), αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas.
Ο αξιωματούχος έχει εκφραστεί με ευθύτητα για την παγκόσμια διαχείριση της κρίσης, ασκώντας κριτική στις ΗΠΑ για την αργή τους αντίδραση και επικρίνοντας την Κίνα ως αυταρχική.
Η πανδημία έχει εξαπλωθεί σε 214 χώρες, με 1,6 εκατ. κρούσματα και 106.000 θανάτους.
«Θα την κάνουμε μια ‘κορωνο-προεδρία’ για να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του», γράφει σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt.
Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία την 1η Ιουλίου από την Κροατία.
Μια σταδιακή και συντονισμένη μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα είναι ένα από τα πρώτα καθήκοντα «μόλις διαφύγουμε τον κίνδυνο», γράφει ο Γερμανός υπουργός.
Και το μπλοκ θα χρειαστεί επίσης να αντλήσει διδάγματα από την κρίση, όπως η βελτίωση της πολιτικής προστασίας στην ΕΕ και η κοινή προμήθεια και παραγωγή ιατρικών εφοδίων, αναφέρει.
Υπάρχει επίσης μια ανάγκη «να διορθωθούν τα λάθη» που αποκάλυψε η κρίση, γράφει ο Heiko Maas, καταδεικνύοντας τους περιορισμούς στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου «υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, που είναι απαράδεκτοι στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης