Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εκκενώνεται το αεροπλανοφόρο Roosevelt, 600 στρατιωτικοί θετικοί στον κορωνοϊό

ΗΠΑ: Εκκενώνεται το αεροπλανοφόρο Roosevelt, 600 στρατιωτικοί θετικοί στον κορωνοϊό
Περίπου 600 μέλη του αεροπλανοφόρου «Theodore Roosevelt» θετικά στον κορωνοϊό
Άμεση εκκένωση του αεροπλανοφόρου «Theodore Roosevelt» διέταξαν οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές, αφού διαπιστώθηκε, κατόπιν ελέγχων πως 600 άτομα από το σύνολο του πληρώματος είναι θετικά στην πανδημία του κορωνοϊού.
Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό προχωρά στην άμεση εκκένωση του αεροπλανοφόρου «Theodore Roosevelt», καθώς μέλη του πληρώματος έχουν μολυνθεί από τη φονική νόσο που έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες πολίτες ανά τον κόσμο στον θάνατο.
Όπως έγινε γνωστό, 585 στρατιωτικοί που υπεβλήθησαν σε διαγνωστικό τεστ ευρέθησαν θετικοί.
Παράλληλα, 3.967 ναύτες έχουν μεταφερθεί στην ξηρά, στο Γκουάμ, ενώ το 80% του πληρώματος του πλοίου έχει εγκαταλείψει το πλοίο.
Στο αεροπλανοφόρο βρίσκεται μόνο προσωπικό ασφαλείας που έχει επιφορτιστεί με τη φύλαξη των δύο πυρηνικών αντιδραστήρων που βρίσκονται εντός του πλοίου.
Οι στρατιωτικοί που βρίσκονταν στο πλοίο θα μείνουν σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες.
Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο «Roosevelt» διαπιστώθηκαν στις 24 Μαρτίου.

Η δραματική έκκληση του πλοιάρχου που έφερε την καθαίρεσή του

Μέχρι την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 οκτώ ναύτες στο αεροπλανοφόρο ήταν θετικοί στον COVID-19, αλλά ήταν σαφές ότι η επιδημία στο πλοίο εξαπλωνόταν, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωνε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είχε αυξηθεί σε 23.
Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου παραδέχτηκαν περαιτέρω ότι η ικανότητα διεξαγωγής εκτεταμένων δοκιμών στο πλοίο είναι περιορισμένη σε μια τόσο επικίνδυνη κατάσταση.
Μάλιστα, πολλοί υποστήριζαν ότι το «Theodore Roosevelt» δεν μπορούσε μπορέσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του.
Ο πλοίαρχος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Theodore Roosevelt, που βρισκόταν αντιμέτωπος με την ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού μεταξύ των 5.000 μελών του πληρώματός του, ζήτησε βοήθεια από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για να σωθούν οι ζωές των ναυτών, με μια επιστολή όπου περιγράφει σε δραματικούς τόνους την κατάσταση.
«Δεν είμαστε σε πόλεμο.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθαίνουν οι ναύτες» τόνιζε ο Brett Crosier, ο διοικητής του πυρηνοκίνητου USS «Theodore Roosevelt» στην τετρασέλιδη επιστολή του, την οποία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle.
Η επιστολή αναδημοσιεύτηκε και από την εφημερίδα New York Times.
Ο πλοίαρχος εξηγούσε ότι, αφού εντοπίστηκαν τα πρώτα τρία κρούσματα της ασθένειας Covid-19 πάνω στο πλοίο, την περασμένη εβδομάδα και μετά τον ελλιμενισμό του στο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, η επιδημία συνέχισε να εξαπλώνεται και «επιταχύνεται», λόγω και του «περιορισμένου χώρου» στο αεροπλανοφόρο.
Η πρώτη απάντηση του Πεντάγωνου των ΗΠΑ στην έκκληση του πλοιάρχου του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Theodore Roosevelt» για εκκένωσή του ήταν αρνητική.
Mάλιστα, οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές, στο πλαίσιο του σιωπητηρίου για τα κρούσματα του Covid-19, τον καθαίρεσαν.
«Απαιτούμε από τους κυβερνήτες μας να δείχνουν ορθή κρίση, ωριμότητα, ηγετική ικανότητα και ψυχραιμία υπό πίεση», είχε πει ο υπηρεσιακός υπουργός ναυτικού των ΗΠΑ, Thomas Mondli, εκτιμώντας ότι ο κυβερνήτης Crosier επέδειξε «πολύ κακή κρίση» σε μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης