Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιδημιολόγος του Χονγκ Κονγκ προειδοποιεί: Κίνδυνος για δεύτερο κύμα κορωνοϊού εάν χαλαρώσουν τα μέτρα

Επιδημιολόγος του Χονγκ Κονγκ προειδοποιεί: Κίνδυνος για δεύτερο κύμα κορωνοϊού εάν χαλαρώσουν τα μέτρα
Τη στιγμή που αυξάνονται οι χώρες που βλέπουν αύξηση στα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, αυξάνεται ο κίνδυνος για δεύτερο κύμα της νόσου
Για τον κίνδυνο δεύτερου κύματος κορωνοϊού λόγω της χαλάρωσης των περιοριστικών προειδοποιεί επιδημιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
Τη στιγμή που όλο και περισσότερες χώρες βλέπουν αύξηση στα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, οι φόβοι για δεύτερο κύμα προκαλούν έντονη ανησυχία στις αρχές, τη στιγμή που προσπαθούν να προχωρήσουν σε χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.
«... πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο, να έχουμε χρονοδιαγράμματα.
Καμία χώρα δεν θέλει να άρει τα μέτρα και μετά να είναι η πρώτη χώρα που θα έχει ένα μεγάλο δεύτερο κύμα» δήλωσε στο CNBC ο Ben Cowling από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο διότι γνωρίζουμε ότι ακόμα και οι χώρες που έχουν ξεπεράσει το πρώτο κύμα, θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις από άλλες χώρες που βρίσκονται στο πρώτο κύμα ή στο δεύτερο κύμα, που θα μπορούσε να αρχίσει από την Κίνα» συμπλήρωσε ο Cowling.
Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού φάνηκε να έχει μειωθεί σε χώρες όπως η Κίνα και η Σιγκαπούρη, και οι δύο ανέφεραν περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα.
«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, νομίζω ότι ο έλεγχος είναι κρίσιμος, αλλά (υπάρχει) ακόμα ανάγκη (για) κάποια κοινωνική αποστασιοποίηση.
Επομένως, ίσως να μην έχουμε πλήρη άρση των μέτρων ακόμα και τον Ιούνιο ή Ιούλιο», δήλωσε ο Cowling.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης