Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικός Στρατός: Ο κορωνοϊός προέκυψε φυσικά, αλλά δεν υπάρχει βεβαιότητα

Αμερικανικός Στρατός: Ο κορωνοϊός προέκυψε φυσικά, αλλά δεν υπάρχει βεβαιότητα
«Αν και το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων φαίνεται να υποδεικνύει ότι προέκυψε φυσικά, δεν γνωρίζουμε πώς προέκυψε ο κορωνοϊός» κατέληξε ο στρατηγός Μark Milley.
Ο αμερικανικός στρατός πιστεύει ότι ο κορωνοϊός πιθανώς προέκυψε φυσικά, αντικρούοντας ότι κατασκευάστηκε σε κινέζικό εργαστήριο, τονίζοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει βεβαιότητα, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μark Milley.
Yπάρχουν πολλές φήμες και εικασίες σε πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης, ιστολόγια κ.λπ.
Δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι έχουμε δείξει έντονο ενδιαφέρον για αυτό και είχαμε πολλά μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών να τις εξετάσουν προσεκτικά» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Milley, όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός μπορεί να αναπτύχθηκε σε ένα κινέζικο εργαστήριο.
«Και θα ήθελα απλώς να πω, σε αυτό το σημείο, ότι είναι μη καταληκτικό, αν και το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων φαίνεται να υποδεικνύει ότι προέκυψε φυσικά.
Αλλά δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα» κατέληξε ο στρατηγός Μark Milley.

Pew: Το 30% των Αμερικανών πιστεύει πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο

Το 30% των Αμερικανών πιστεύει πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Pew Research Center.
Πιο συγκεκριμένα, το Pew Research Center ρώτησε τους Αμερικανούς πώς πιστεύουν ότι προέκυψε ο κορωνοϊός.
Το 43% απάντησε ότι η πανδημία οφείλεται σε φυσικά αίτια, το 29% ότι «γεννήθηκε» σε εργαστήριο, ενώ ένα 25% απέφυγε να απαντήσει γιατί «δεν ήξερε».
Παρότι οι ερωτηθέντες δεν ρωτήθηκαν ποιο εργαστήριο (Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αλληλοκατηγορούνται για τα αίτια που προκάλεσαν το ξέσπασμα της πανδημίας), η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι σχεδόν τρεις στους δέκα Αμερικανούς πιστεύουν ότι ο COVID-19 δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο.
Μεταξύ αυτών, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) θεωρεί πως ο κορωνοϊός αναπτύχθηκε σε εργαστήριο «σκόπιμα» πιθανότατα ως μέρος έρευνας για τη δημιουργία βιολογικών όπλων, ενώ το 6% θεωρεί ότι δημιουργήθηκε ή απελευθερώθηκε «τυχαία».
Αυτός ο αριθμός είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, δεδομένου ότι η συζήτηση σχετικά με τις ανθρωπογενείς καταβολές του ιού απασχολεί πλέον τα mainstream μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Pew, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο, σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς (37% και 21%, αντίστοιχα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης