Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός - Στους 1.403 οι νεκροί, πάνω από 65 χιλ. κρούσματα

Τουρκία: Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός - Στους 1.403 οι νεκροί, πάνω από 65 χιλ. κρούσματα
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 107 νέοι θάνατοι
Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού στην Τουρκία, η οποία αν και μέτρησε επίσημα το πρώτο της επιβεβαιωμένο κρούσμα στις 11/3, σήμερα είναι αντιμέτωπη με περισσότερα από 65.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Βάσει της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται σε 1.403 καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους άλλοι 107 άνθρωποι ενώ καταγράφηκαν 4.062 νέα κρούσματα.
Ο αρμόδιος υπουργός προέτρεψε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες απομόνωσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ έκρινε ότι ο ρυθμός της εξάπλωσης του ιού είναι υπό έλεγχο.
Παράλληλα υποστήριξε ότι ο ρυθμός αύξησης των μολύνσεων και των θανάτων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς και ότι η Τουρκία έχει ελέγξει την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού εφαρμόζοντας μια μέθοδο «συνδυασμού», που προβλέπει ότι η αλυσίδα επαφής κάθε ασθενούς αναγνωρίζεται, παρακολουθείται και ελέγχεται.
«Μέχρι σήμερα, 261.989 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί στην αλυσίδα επαφών», διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι «ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των περιστατικών, παρά την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ, τείνει να παραμένει σταθερός».
«Ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει αυξάνεται σταδιακά.
Ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι χαμηλός.
Έχουμε δύο δυνατά σημεία: Μέτρα και θεραπεία.
Ας αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης