Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βουλευτές των Δημοκρατικών προτείνουν επίδομα 2.000 δολ. τον μήνα λόγω Covid-19

ΗΠΑ: Βουλευτές των Δημοκρατικών προτείνουν επίδομα 2.000 δολ. τον μήνα λόγω Covid-19
Νομοσχέδιο των Δημοκρατικών προβλέπει 2.000 δολ. για κάθε Αμερικανό τον μήνα, μέχρι να τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού
Νομοσχέδιο για τη χορήγηση 2.000 δολαρίων τον μήνα σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες παρουσίασαν έφεραν στη Βουλή των Αντιπροσώπων δύο βουλευτές των Δημοκρατικών λόγω του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο (Emergency Money for the People Act), όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ που έχουν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας τους θα λαμβάνουν επίδομα για έξι μήνες και έως ότου ο δείκτης ανεργίας φτάσει στα επίπεδα που βρισκόταν προτού ξεσπάσει η πανδημία.
Το εν λόγω νομοσχέδιο εισήχθη την Τρίτη 14 Απριλίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Tim Ryan, πρώην υποψήφιο για την προεδρία, που συνδέεται με τη μετριοπαθή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, και από τον Ro Khanna, πρώην στενό συνεργάτη του Bernie Sanders.
Εκτός, όμως, από τα 2.000 δολάρια, το υπό έγκριση νομοσχέδιο προβλέπει την παροχή επιπλέον 500 δολαρίων για κάθε παιδί που έχει κάθε αμερικανική οικογένεια.
«Καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί υποβάλλουν αίτηση για επίδομα ανεργίας κάθε εβδομάδα, πρέπει να εργαστούμε γρήγορα για να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάζουμε μετρητά στα χέρια των αμερικανικών οικογενειών» δήλωσε ο βουλευτής Ryan σε δελτίο Τύπου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης