Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer Island: Το νησί των πλουσίων όπου ο κορωνοϊός δεν μπορεί να φτάσει

Fischer Island: Το νησί των πλουσίων όπου ο κορωνοϊός δεν μπορεί να φτάσει
Oι κάτοικοι του πλουσιότερου μέρους στις ΗΠΑ, του Fischer Island, εξασφάλισαν τεστ κατά του κορωνοϊού, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναζητούνται εναγωνίως
Η ζωή στο Fischer Island, ένα νησί όπου κατοικούν οι πλουσιότεροι Αμερικανοί –και όχι μόνο-, δεν θυμίζει σε τίποτε την καθημερινότητα στις ΗΠΑ, με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει σπείρει τον πανικό και να απειλεί τη δημόσια υγεία.
Οι κάτοικοι του νησιού, που κατά μέσον όρο διαθέτουν εισόδημα 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων, με τη «βοήθεια» των χρημάτων τους, έχουν καταφέρει να μην κινδυνεύουν από τη φονική νόσο.
Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που τα τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό είναι δυσεύρετα και η ιατρική κοινότητα τα κυνηγά όπως ο Ιντιάνα Τζόουνς το Ιερό Δισκοπότηρο η κοινότητα του Fisher Island εξασφάλισε 1.800 από αυτά, προκειμένου να ελέγξει το σύνολο των κατοίκων της, των περίπου 400 εργαζόμενων στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τη μαρίνα του νησιού, αλλά και του προσωπικού που απασχολούν οι 800 οικογένειες που ζουν εκεί.
Τα τεστ κοστολογούνται στα 17 δολάρια έκαστο, αγοράστηκαν από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου και εννιά ημέρες μετά έχουν υποβληθεί σε αυτά περίπου 1.250 άνθρωποι.
Η άνετη προμήθεια των τεστ, ενώ στην υπόλοιπη Αμερική αναζητούνται εναγωνίως, προκάλεσε σάλο.
Γι’ αυτό και η εκπρόσωπος των κατοίκων του Fisher Island εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η κοινότητα πλήρωσε με ίδια κεφάλαια τα τεστ και παράλληλα ενίσχυσε με 200.000 δολάρια φιλανθρωπικό ίδρυμα του Μαΐαμι.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμιζόταν ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων του νησιού ξεπερνά τα 60 έτη, γεγονός που καθιστούσε εκ των ων ουκ άνευ τον έλεγχο όλου του πληθυσμού για αντισώματα κατά του κορωνοϊού.
Το Fisher Island, κάποτε ιδιοκτησία του Carl Fischer, πρωτοπόρου της αυτοκινητοβιομηχανίας, από τον οποίο πήρε και το όνομά του, είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η πλουσιότερη συνοικία των Ηνωμένων Πολιτειών, πράγμα που εξηγεί τη σπουδή των κατοίκων να πάρουν τα μέτρα τους από νωρίς.
Σε κάθε περίπτωση, η ευκολία με την οποία οι πλούσιοι κάτοικοι του Fischer Island προμηθεύτηκαν τα τεστ δείχνει πώς ο πλούτος διακρίνει τους ανθρώπους σε τάξεις, ακόμα και σε έκτακτες περιπτώσεις όπως αυτή που επεφύλασσε η πανδημία του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης