Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hancock (Βρετανία): Πολύ νωρίς για να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων - Πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας

Hancock (Βρετανία): Πολύ νωρίς για να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων - Πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν έχει αρχίσει ακόμα να καταγράφει επιβράδυνση
Τη θέση ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο διατύπωσε σήμερα (16/4) ο υπουργός Υγείας της χώρας, Matt Hancock, προειδοποιώντας ότι εάν συμβεί αυτό τότε ο ιός θα επκταθεί ανεξέλεγκτα.
Ειδικότερα, ο κ. Hancock δήλωσε πως «πιστέυουμε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή», ενώ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση εκτιμά ότι το 15% όλων των κέντρων φροντίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποστεί πλήγμα από τον ιό».
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας» στη χώρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η καμπύλη των κρουσμάτων δεν έχει αρχίσει ακόμα να μειώνεται.
«Εάν προχωρήσουμε αυτή τη στιγμή σε άρση όλων των μέτρων, τότε ο ιός θα επεκταθεί ανεξέλεγκτα για άλλη μία φορά και δε μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο κ. Hancock.
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Dominic Raab, τον οποίο έχει ορίσει ως αναπληρωτή πρωθυπουργό ο Boris Johnson, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκεται να υπάρξει άμεση άρση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν στις 23 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας, ο κ. Raab θα προεδρεύσει στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο της χώρας, όπου θα συζητηθούν τα περιοριστικά μέτρα και η κατάσταση που επικρατεί γύρω από τον COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης