Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Kίνα εκδικείται τις ΗΠΑ παγώνοντας τις εξαγωγές κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού

H Kίνα εκδικείται τις ΗΠΑ παγώνοντας τις εξαγωγές κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού
Σε μέτρα κατά των ΗΠΑ προχωρά το Πεκίνο, μετά τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων περί «κινεζικού ιού»
Σε αντίποινα προχώρησε η Κίνα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μετά τη ρητορική που ανέπτυξαν ο πρόεδρος Trump, ο στρατηγός Milley και τα κυριότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ενοχοποιώντας τη χώρα του δράκου για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, για την πανδημία ευθύνονται Κινέζοι επιστήμονες που διεξήγαγαν πειράματα με νυχτερίδες σε εργαστήριο της πόλης Wuhan.
Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση κατηγορείται ότι απέκρυψε κρίσιμα δεδομένα σχετικά με τη φονική νόσο, με αποτέλεσμα αυτή να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Σε απάντηση το Πεκίνο πάγωσε την αποστολή κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, ενώ επέβαλε νέους περιορισμούς σε ό,τι αφορά το όριο εξαγωγών.
Αυτά τα μέτρα έρχονται την ώρα που οι ελλείψεις σε μάσκες, τεστ κ.λπ. σε πολλά νοσοκομεία των ΗΠΑ «χτυπάνε κόκκινο».
Όπως αναφέρουν προμηθευτές και οι υπηρεσίες πληροφοριών, τα προς εξαγωγή προϊόντα σωρεύονται σε παλέτες σε κινεζικές αποθήκες, με τους εμπόρους να περιμένουν πότε θα βγει η άδεια για να περάσουν από τις τελωνειακές αρχές.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως 1,4 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 βρίσκονται σε αποθήκη στην Κίνα και δεν αποστέλλονται στις ΗΠΑ για το εργοστάσιο που τα παρήγαγε δεν διαθέτει την κατάλληλη πιστοποίηση.
Αυτή η κατάσταση αναμφίβολα θα χειροτερέψει τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Κίνα, με τη διεθνή κοινότητα να αναμένει τώρα την απάντηση της κυβέρνησης Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης