Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορυφώνει ο κορωνοιός διεθνώς με 2,16 εκατ. κρούσματα και 144 χιλ. νεκρούς - Το Remdesivir και το σχέδιο για να ανοίξουν οι ΗΠΑ

Κορυφώνει ο κορωνοιός διεθνώς με 2,16 εκατ. κρούσματα και 144 χιλ. νεκρούς - Το Remdesivir και το σχέδιο για να ανοίξουν οι ΗΠΑ
ΠΟΥ: δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα από τον κορωνοϊό - Μετάλλαξη του κορωνοϊού στην Ινδία απειλεί να τινάξει τις έρευνες για εμβόλιο στον αέρα -  Gilead: το Remdesivir αποτελεσματικότερο για τον κορωνοϊό
(upd5) Με 2,16 εκατ. κρούσματα και 144 χιλ. νεκρούς μπορεί να σοκάρει ο κορωνοϊός, ωστόσο μια χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας δίνουν ανακοινώσεις όπως αυτή της φαρμακευτικής εταιρίας Gilead, η οποία με ένα κοκτέηλ βασισμένο στη φαρμακευτική ουσία Remdesivir, κατάφερε να θεραπεύσει τα βαριά συμπτώματα του Covid-19.
Εν τω μεταξύ ο αμερικανός Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε σχέδιο 3 φάσεων ώστε να ανοίξει ξανά η οικονομία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι υπάρχουν 29 Πολιτείες που θα μπορούσαν να ανοίξουν άμεσα.
Τα περιθώρια είναι στενά και το δίλημμα της άρσης ή συνέχισης είναι ισχυρό, καθώς τα σενάρια της επόμενης μέρας είναι δυσοίωνα, με τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να λύσουν τη σπαζοκεφαλιά της επανεκκίνησης της οικονομίας τους και της επανεκκίνησης της οικονομίας τους.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ δεν υπάρχει λύση fast track επανόδου, γι'αυτό και όσα, ελάχιστα, κράτη επιχειρούν την επανεκκίνηση το πράττουν σταδιακά δοκιμαστικά προκειμένου να αποφύγουν μία υποτροπίαση της επιδημίας, ενώ στα σχέδια για τη στρατηγική εξόδου, σαφή χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν για τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών.
Οι G7 ευθυγραμμίστηκαν με τη γραμμή των ΗΠΑ, στην ανάγκη μιας εκ βαθέων μεταρρύθμισης του ΠΟΥ και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την επανεκκίνηση των οικονομιών τους,που έχουν παραλύσει από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, με ασφάλεια, πάνω σε βάσεις που θα τους επιτρέψουν να ανακτήσουν την οικονομική ανάπτυξή τους με συστήματα υγείας πιο ανθεκτικά και με αξιόπιστες αλυσίδες ανεφοδιασμού.
Στις ΗΠΑ, οι οποίες μετρούν τα περισσότερα θύματα και κρούσματα παγκοσμίως (σχεδόν 668 χιλιάδες), ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε τις βασικές αρχές του σχεδίου του για το τέλος του lockdown, ωθώντας τις Πολιτείες να «ανοίξουν» την οικονομία τους νωρίτερα ακόμα και από την 1η Μαΐου.
Στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία η οποία ήρε κάποια περιοριστικά μέτρα, την Αυστρία όπου άρχισε η πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, τη Δανία που προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η Γερμανία παράτεινε τα μέτρα ως τις 3 Μαϊου και η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα το δικό της οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα.
Στην Κίνα, τα θετικά νέα συνεχίζονται αν και εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για ένα πιθανό δεύτερο κύμα κρουσμάτων, κυρίως ταξιδιωτών από τη Ρωσία, όπου η πανδημία φαίνεται πως εξελίσσεται με αυξανόμενους ρυθμούς, εντείνοντας τα μέτρα.
- Παγκοσμίως 2,16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον covid 19
- Οι νεκροί υπερέβησαν τους 144 χιλιάδες, ενώ όσοι θεραπεύτηκαν ξεπερνούν τους 543 χιλιάδες.
- Τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα, καθώς οι νεκροί αντιστοιχούν στο 6,6% των κρουσμάτων είναι το ποσοστό θνητότητας.
- Οι νεκροί όμως αντιστοιχούν στο 0,001% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Το ποσοστό όσων θεραπεύτηκαν ως προς τα κρούσματα αντιστοιχεί σε 25,2%.
Image
Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με μια ματιά

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 2.152.465.
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 143.802, ενώ θεραπεύτηκαν 542.656.
- Η Ιταλία μετρά 22.170 νεκρούς και 168.941 κρούσματα.
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 667.301 - Στους 31.628 οι νεκροί.
- Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 182.816 και 19.315 νεκρούς
- Στους 17.941οι νεκροί στη Γαλλία, 147.088  τα κρούσματα.
- Στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 13.759 και τα κρούσματα σε 104.145.
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 136.569 και οι νεκροί σε 3.943.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 4.869 και τα κρούσματα σε 77.995.
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 229 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.613.
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 83.403 και 3.346 θάνατοι.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 8.626 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 178.
- Στους 4.857 οι θάνατοι  στο Βέλγιο και στα 34.809 τα κρούσματα.
- Στα 6.462 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 26.732 στην Ελβετία που μετρά και 1.281 θανάτους.
- Στην Ελλάδα έφτασαν τους 105 οι νεκροί.
- Στους 1.643 οι νεκροί στην Τουρκία, πάνω από 74.1930 τα κρούσματα.

H φαρμακευτική εταιρία Gilead αναφέρει ότι το Remdesivir είναι το πλέον αποτελεσματικό φάρμακο για τον κορωνοϊό

Tο φάρμακο Remdesivir έχει χρησιμοποιηθεί για τον Ebola ή αιμορραγικό πυρετό σύμφωνα με την εταιρία οι ασθενείς Covid-19 που έλαβαν θεραπεία με το φάρμακο Remdesivir, φαίνεται να έχουν «γρήγορα αποτελέσματα, αφού μειώνει τον πυρετό και τα αναπνευστικά συμπτώματα».
Γιατρός στο Σικάγο που επιβλέπει μια κλινική και παρακολουθεί στενά την πορεία του φαρμάκου διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς της είχαν αναρρώσει σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

ΠΟΥ: Η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας του COVID-19 και δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα 

Η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας της COVID-19, με τα κρούσματα να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο, δήλωσε σήμερα (16/4) ο διευθυντής της υπηρεσίας για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Hans Clouge.
«Οι αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται.
Τις τελευταίες 10 ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε στην Ευρώπη σχεδόν διπλασιάσθηκε για να φθάσει το 1 εκατομμύριο”, δήλωσε ο Clouge κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Αυτό σημαίνει ότι το 50% του συνολικού φορτίου της επιδημίας βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου περισσότεροι από 84.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, πρόσθεσε.
«Τα σύννεφα της καταιγίδας αυτής της πανδημίας θα συνεχίσουν να βαραίνουν επάνω από την περιοχή…
Την ώρα που ορισμένες χώρες εισέρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία μπορεί να είναι σε θέση να χαλαρώσουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα».

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – 654.301 τα κρούσματα, 31.628 οι νεκροί

Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ, καθώς καταγράφηκε νέο ρεκόρ στον αριθμό των θυμάτων το τελευταίο 24ωρο, την ώρα πάντως που ο πρόεδρος Trump, αφού αποφάσισε να αναστείλει τη συμβολή των ΗΠΑ στην χρηματοδότηση του ΠΟΥ, διαμηνύει πως είναι κοντά στην ολοκλήρωση του σχεδίου του για την άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα της οικονομίας πριν ακόμα από την 1η Μαΐου.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν πάνω από 3.00 νέοι θάνατοι, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 31.628
Πρόκειται για νέο ρεκόρ από την έναρξη της κρίσης καθώς τα περισσότερα θύματα (2.108) είχαν καταγραφεί την περασμένη Παρασκευή 10/4.
Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα σε θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά είναι και η πρώτη σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 654.301 παγκοσμίως, όταν η δεύτερη Ισπανία μετρά μόλις λίγο περισσότερα από 182 χιλιάδες κρούσματα.
Σημειώνεται βέβαια πως στις ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί και τα περισσότερα τεστ για τον ιό, τα οποία ξεπερνούν τα 3,1 εκατομμύρια.
Image
Η Νέα Υόρκη παρατείνει την καραντίνα έως τις 15/5

Επίκεντρο της επιδημίας παραμένει η Πολιτεία της Νέας Υόρκη στην οποία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 15 Μαΐου τα καταστήματα και τα σχολεία της Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Α. Cuomo.
Οι νεοϋορκέζοι θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 2.000 και οι νεκροί κατά 606, αριθμός που είνια ο μικρότερος εδώ και πάνω από μία εβδομάδα αλλά παρόλα αυτά «πραγματικά τραγικός ρυθμός» όπως δήλωσε ο Cuomo. 29 από τους θανάτους ήταν σε γηροκομεία, τα οποία ο κυβερνήτης αποκάλεσε «σημείο μηδέν» για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης καταμετρά περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊου και περισσότερους από 11.500 νεκρούς.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/NYD.png?itok=P9X-iM7_
Την ίδια ώρα, η σφοδρότερα πληγείσα πολιτεία από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ καταγραφει ενθαρρυντική μείωση των ασθενών στα νοσοκομεία και στον αριθμό των θανάτων.
Σύμφωνα με τον Κουόμο, οι ενδείξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συνολικά 17.735 άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, έναντι 18.335 την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος από τις 6 Απριλίου.
Μείωση παρατηρείται και στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών.

G7: Συντάσσονται με τις ΗΠΑ στην ανάγκη μιας σε βάθος μεταρρύθμισης του ΠΟΥ

Οι ηγέτες των χωρών της G7 δεσμεύτηκαν χθες Πέμπτη 16 Απριλίου, στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσαν οι ΗΠΑ, οι οποίες ασκούν την προεδρία της Ομάδας αυτήν την περίοδο, να εργαστούν από κοινού για την επανεκκίνηση των οικονομιών τους που έχουν παραλύσει από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, με ασφάλεια, πάνω σε βάσεις που θα τους επιτρέψουν να ανακτήσουν την οικονομική ανάπτυξή τους με συστήματα υγείας πιο ανθεκτικά και με αξιόπιστες αλυσίδες ανεφοδιασμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Επίσης, οι ηγέτες επικέντρωσαν μεγάλο μέρος της συζήτησής τους στον ΠΟΥ και ζήτησαν να υπάρξει μια "εξέταση και εις βάθος μεταρρύθμιση" του Οργανισμού αυτού, στηρίζοντας τις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump απέναντι σε αυτό το όργανο του ΟΗΕ.
"Αναγνώρισαν ότι οι χώρες της G7 καταβάλλουν κάθε χρόνο πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε την έλλειψη διαφάνειας και τη συστηματική κακοδιαχείριση της πανδημίας εκ μέρους του ΠΟΥ", υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.
Την πλήρη στήριξή της στον ΠΟΥ εξέφρασε η καγκελάριος Merkel, αφού η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μια ισχυρή και συντονισμένη διεθνή αντίδραση.
Η απάντηση αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση από πλευράς του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump πως αναστέλλει την χρηματοδότηση του ΠΟΥ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 15/4.
Image
Κομισιόν: Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα είναι το νέο Σχέδιο Μάρσαλ και η ναυαρχίδα της ευρωπαϊκής ανάκαμψης, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Έκκληση σε δραματικούς τόνους να μείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη και με αλληλεγγύη και θάρρος να αντιμετωπίσει το μέλλον που θα είναι πολύ διαφορετικό μετά την κρίση του κορωνοϊού, η οποία θα τραβήξει «εις μάκρος, έκανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen  στην ομιλία που εκφώνησε στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Έφτασε η στιγμή που πρέπει να μάθουμε πώς να απορρίψουμε τα παλαιά βάρη, πώς θα είμαστε έτοιμοι για τον νέο κόσμο που έρχεται και ο οποίος θα είναι πολύ πιο διαφορετικός από αυτόν που φανταζόμαστε», είπε επικαλούμενη απόσπασμα από το μανιφέστο που συνέταξαν δύο από τους μεγαλύτερους οραματιστές της Ιταλίας και της Ευρώπης: ο Ε. Rosi και ο A. Spineli.
Η έκκληση αυτή ήρθε σε συνέχεια των μέτρων του οδικού χάρτη που ανακοίνωσε στις 15/4 η πρόεδρος της Κομισιόν, που προβλέπει μεταξύ άλλων, άνοιγμα εκ νέου των συνόρων, προστασία των ηλικιωμένων, εφαρμογές παρακολούθησης  για την προετοιμασία μιας συντονισμένης εξόδου από περιοριστικά μέτρα και την αποφυγή λαθών που μπορεί να οδηγήσουν πίσω στην έναρξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Ο οδικός αυτός χάρτης απευθύνει συστάσεις προς τα κράτη μέλη, χωρίς να δίνει ένα χρονοδιάγραμμα, ενώ αρκετές χώρες, χάρη στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, έχουν λάβει ή ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα για μια επιστροφή στην κανονικότητα.
«Μια έλλειψη συντονισμού στην άρση των περιοριστικών μέτρων κινδυνεύει να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα κράτη μέλη και να προκαλέσει πολιτικές τριβές μεταξύ αυτών», υπογραμμίζεται στο έγγραφο.
Αυτός ο οδικός χάρτης θέτει τρία κριτήρια εξόδου: μια παρατεταμένη μείωση της εξάπλωσης του ιού, ένα σύστημα υγείας επαρκώς εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει μια αύξηση των λοιμώξεων μετά την άρση των μέτρων και επαρκή ικανότητα διεξαγωγής τεστ.
Η ευρωπαϊκή εκτελεστική αρχή επιμένει στον συντονισμό μεταξύ των κρατών μελών.

Ιταλία: 22.170 οι νεκροί από κορωνοϊό - 525 άτομα έχασαν σήμερα (16/4) τη ζωή τους

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία έφτασε χθες (16/4) είναι 168.941, οι νεκροί έφτασαν τους 22.170 και 40.164 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 165.155 και είχαν χάσει την ζωή τους 21.645 άνθρωποι ενώ 38.092 είχαν θεραπευθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 525 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.786 νέα κρούσματα, 2.072 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Παράλληλα 2.936 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 26.893 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
Για 76.778 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 63.094 και οι νεκροί 11.608.
Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 21.486, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.843.
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 14.990, με 981 νεκρούς.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες (1.119 περισσότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 53 λιγότεροι άνθρωποι.
Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, για δέκατη τρίτη συνεχή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Περιορίζονται και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο.
Οι θεραπευμένοι είναι 1.110 περισσότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.
Η ιταλική κυβέρνηση συνεργάζεται με τις περιφέρειες της χώρας, με στόχο να εξακριβωθεί αν, με όλες τις αναγκαίες συνθήκες ασφαλείας, οι παραγωγικές δραστηριότητες μπορούν να ξαναρχίσουν, βαθμιαία, από τις 4 Μαΐου.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ITD.png?itok=f2EuXfum
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/IT2_0.png?itok=r0zc_A_F

Δεύτερη σε κρούσματα, τρίτη σε νεκρούς η Ισπανία

Στους 18.579 ανέρχονται οι νεκροί στην Ισπανία από την πανδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 523, παρουσιάζοντας ελαφρά πτώση συγκριτικά με τους 567 θανάτους που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν στις 15/4 στα 177.633 από 172.541 που ήταν την Τρίτη 14/4
Ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν και θεραπεύτηκαν διαμορφώνεται στους 70.850.
H κυβέρνηση Sanchez αποφάσισε να άρει μέρος των περιοριστικών μέτρων για ορισμένους κλάδους εργαζομένων, κίνηση που όπως είναι λογικό, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Καθώς η Ισπανία εισέρχεται στο δεύτερο μήνα της καραντίνας, επιτρέπεται από χθες Δευτέρα 13/4 σε ορισμένες επιχειρήσεις στους τομείς των κατασκευών να επαναλειτουργήσουν.
Ωστόσο, για την πλειοψηφία του πληθυσμού τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 26/4.
Image

Γερμανία: Προς παράταση έως τις 3/5 το lockdown - Στο μικροσκόπιο της Merkel η επόμενη ημέρα

Προς νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 3 Μαΐου φέρεται να οδεύει η Γερμανία, τη στιγμή που η κυβέρνηση Merkel προσπαθεί να χαράξει τη στρατηγική της για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα της κρίσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το περίφημο «υπουργικό συμβούλιο κορωνοϊού» επικύρωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων.
Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη ημέρα.
Συγκεκριμένα, και όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο 285 άνθρωποι, από 170 που ήταν οι νεκροί τη Δευτέρα 13/4.
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 3.592.
Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 2.486, ήταν δηλαδή συγκριτικά μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν του αμέσως προηγούμενου εικοσιτετραώρου (2.969).
Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη Γερμανία ανέρχεται σε 133.456, την ώρα που το Ινστιτούτο προειδοποιεί πως σε καμία περίπτωση η εξέλιξη της νόσου δεν συνεπάγεται χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Παράταση του lockdown έως τις 11/5 στη Γαλλία – Ακόμη 753 νεκροί ασθενείς το τελευταίο 24ωρο

Στους 17.920 ανέρχονται πλέον οι συνολικοί νεκροί από κορωνοϊό στη Γαλλία, καθώς ο επικεφαλής Υγείας, Jerome Salomon ανακοίνωσε άλλους 753 θανάτους χθες Πέμπτη 16 Απριλίου, σε σύγκριση με χθες.
Από αυτούς, οι 11.060 άνθρωποι πέθαναν σε νοσκομεία (417 από προχθες) και οι 6.860 σε οίκους ευγηρίας και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Σε ότι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτά αυξήθηκαν κατά 2.641 από χθες, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 108.847.
Στην παρούσα φάση, 31.305 άνθρωποι νοσηλεύονται προσβεβλημένοι από τον κορωνοϊό στη Γαλλία ή 1.823 επιπλέον σε σχέση με την Τετάρτη.
Επιπλέον, 6.248 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με 270 πρόσθετες εισαγωγές στο τελευταίο 24ωρο.
Συνολικά, περισσότεροι από 32.000 ασθενείς έχουν αναρρώσει κι έχουν πάρει εξιτήριο από τα γαλλικά νοσοκομεία.
Γιατί τόσοι θάνατοι στη Γαλλία σε ένα 24ωρο;
Ερωτηματικά γεννά το γεγονός της αύξησης των θανάτων από τον κορωνοϊό σε ένα 24ωρο, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Deutsche Welle, και μια πρώτη απάντηση δίνεται από την ανάλυση των αριθμών: στα νοσοκομεία οι θάνατοι ήταν 514 στα γηροκομεία όμως 924.
Νούμερο μεγάλο και υπό αναθεώρηση μάλιστα, αφού δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί όλοι οι θάνατοι στο σύνολο των 7200 γηροκομείων της χώρας.
Επιπλέον δεν υπολογίζονται ακόμα τα άτομα που απεβίωσαν στα σπίτια τους.
Πριν από τον ιό ήδη, η κατάσταση στους οίκους ευγηρίας ήταν ανησυχητική, με απεργίες για ελλείψεις προσωπικού και μέσων.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-04-16_0.png?itok=yv33sce-
Image
Μ. Βρετανία: Παράταση τριών εβδομάδων στα περιοριστικά μέτρα αποφάσισαν οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου - 4.605 νέα κρούσματα και 761 νέοι θάνατοι

Επιβράδυνση στην άνοδο των κρουσμάτων και των θανάτων η επιδημία στη Βρετανία, καθώς σήμερα 15/4, καταγράφηκαν 4.605 νέα κρούσματα και 761 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τα σύνολα των κρουσμάτων στα 99.459 και των θανάτων στους 12.894. 
Χθες, 14 Απριλίου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υποβαθμίζονται τα νούμερα των θανάτων από κορωνοϊό στους οίκους φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους διαφορετικούς αριθμητικούς δείκτες που παρουσιάζουν οι εταιρείες που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των οίκων φροντίδας σε σύγκριση με αυτούς που παρουσίασε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι αριθμοί της κυβέρνησης είναι οι καλύτεροι διαθέσιμοι.
Την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 7 Μαΐου αναμένεται να ανακοινώσει την προσεχή Πέμπτη 16/4 ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Dominic Raab, ο οποίος εκτελεί και χρέη πρωθυπουργού, όσο ο Boris Johnson εξακολουθεί να αναρρώνει μετά τη νοσηλεία του από τον κορωνοϊό.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 7/5.
Σε δηλώσεις του ο Raab υποστήριξε ότι δεν αναμένει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άρση των μέτρων τα οποία εφαρμόζει προτού να είναι βέβαιη πως αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια.
Συνολικά 11.329 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μ. Βρετανία λόγω του κορωνοϊού ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 89.571..
Συνολικά, 32.292 άνθρωποι νοσηλεύονται, έχοντας προσβληθεί από τον ιό (1.965 νέες εισαγωγές σήμερα), ενώ 6.730 βρίσκονται σε ΜΕΘ (275 νέες εισαγωγές σήμερα).
Στη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Salmon τόνισε πως μέχρι τις 11 Μαΐου, όλοι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα, μπορούν να έχουν ελεγχθεί, καθώς η επάρκεια της χώρας σε τεστ αυξάνεται καθημερινά και πρόσθεσε πως «πιθανόν το 5-10% του πληθυσμού της χώρας έχει μολυνθεί».
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/UKCASES.png?itok=UOm_-dOG

Κίνα: Ένας θάνατος από κορωνοϊό και 46 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ένα θάνατο και 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ηπειρωτική Κίνα.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα μόλυνσης ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, από 89 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα.
Εξ αυτών, τα 36 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.
Μία ημέρα νωρίτερα, ο αριθμός των κρουσμάτων που το υπουργείο αποκαλεί εισαγόμενα ανερχόταν σε 86.
Η επαρχία της Χεϊλονγκτζιάνγκ έχει μετατραπεί στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει η Κίνα για να αποτρέψει το ξέσπασμα δεύτερου κύματος της πανδημίας, καθώς Κινέζοι πολίτες επιστρέφουν με χερσαία μέσα μεταφοράς από τη Ρωσία μολυσμένοι.
Το Πεκίνο έκλεισε τουλάχιστον ένα συνοριακό πέρασμα στην επαρχία.
Νέα κρούσματα μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν από τη Ρωσία έχουν επίσης καταγραφεί σε άλλες επαρχίες, όπως η βόρεια αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας καθώς και η Σαγκάη, μεγάλο χρηματοοικονομικό κέντρο.
Κάποια από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού.
Δύο από τα νέα κρούσματα στη Χεϊλονγκτζιάνγκ είναι ασθενείς που δεν είχαν εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας COVID-19 ως χθες.
Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού αυξήθηκε κατά 57 χθες.
Ανερχόταν σε 54 την προηγουμένη.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στην Κίνα έφθασε χθες τα 82.295 και ο συνολικός αριθμός των νεκρών τους 3.342.

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στην Τουρκία – Στους 1.463 οι νεκροί, πάνω από 74 χιλ τα κρούσματα

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού στην Τουρκία, η οποία αν και μέτρησε επίσημα το πρώτο της επιβεβαιωμένο κρούσμα στις 11/3, σήμερα είναι αντιμέτωπη με  74.193 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι νεκροί που καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στην Τουρκία από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 100, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας F. Kotza.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων για να ανακόψει την εξάπλωση της Covid-19: τα σχολεία έκλεισαν, οι πτήσεις διακόπηκαν και οι συναθροίσεις απαγορεύτηκαν ενώ τα Σαββατοκύριακα επιβάλλεται καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.
Σε καραντίνα βρίσκονται επίσης οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών και κάτω των 20, καθώς και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Ο αρμόδιος υπουργός προέτρεψε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες απομόνωσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ έκρινε ότι ο ρυθμός της εξάπλωσης του ιού είναι υπό έλεγχο, έχοντας  δύο δυνατά σημεία: Μέτρα και θεραπεία.
«Ας αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης