Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Επιστήμονες ανακάλυψαν μια ανησυχητική μετάλλαξη του κορωνοϊού που θα μπορούσε να καταστήσει άχρηστο το εμβόλιο

Οι Επιστήμονες ανακάλυψαν μια ανησυχητική μετάλλαξη του κορωνοϊού που θα μπορούσε να καταστήσει άχρηστο το εμβόλιο
Ανησυχητική μετάλλαξη του κορωνοϊού που θα μπορούσε να καταστήσει άχρηστο το εμβόλιο
Ερωτηθείς για την πιθανότητα ιογενούς μετάλλαξης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια μιας από τις συνεντεύξεις Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Δρ. Fauci διαβεβαίωσε το κοινό ότι οι επιστήμονες δεν βρήκαν «κανένα αποδεικτικό στοιχείο» σχετικά με μεταλλάξεις, αν και η προοπτική ότι μια μεταλλαγμένη έκδοση του κορωνοϊού θα μπορούσε να επιστρέψει κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης του επόμενου έτους, αποτελεί σενάριο εφιάλτη για τους ιολόγους, καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουν τις προσπάθειες ανεύρεσης του εμβολίου από το μηδέν.
Το πρόβλημα είναι ότι τα εμβόλια συχνά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά έναντι των ιών που μεταλλάσσονται, όπως η γρίπη κάθε σεζόν (γι 'αυτό πρέπει οι πολίτες α κάνουν κάθε χρόνο το αντιγριπικό εμβόλιο).
Και τώρα, μια νέα επιστημονική εργασία που - όπως και η πλειονότητα της έρευνας για τον κορωνοϊό που αναφέρεται στον Τύπο – και δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, αναφέρει ότι εντοπίστηκε μια μετάλλαξη σε ένα δείγμα του κορωνοϊού που συλλέχθηκε στην Ινδία που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα για τους ερευνητές που εργάζονται για την ανεύρεση του εμβολίου.
Η παρακολούθηση της δυναμικής μετάλλαξης του SARS-CoV-2 είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη αποτελεσματικών προσεγγίσεων για τον περιορισμό του παθογόνου 21.
Αναλύοντας 106 αλληλουχίες γονιδιώματος SARS-CoV-2 και 39 SARS, παρείχε άμεσες γενετικές ενδείξεις ότι το 22 SARS-CoV-2 έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό μετάλλαξης από το SARS.
Η ανάλυση της φυλογενότητας αποκάλυψε την πιθανή αρχική κατάσταση του SARS-CoV-2 και το ιστορικό εξάπλωσης των αρχικών σταδίων.
Οι ασυμφωνίες φυλογενώσεις για την πρωτεΐνη και την περιοχή δέσμευσης υποδοχέα απέδειξαν μια δομή αναδιάρθρωσης που είχε αναφερθεί προηγουμένως πριν από την εμφάνιση του SARS-CoV-2.
Παρ 'όλα αυτά, επιστήμονες βρήκαν ότι η γλυκοπρωτεΐνη του SARS-CoV-2 είναι ιδιαίτερα πιο διατηρημένη και εντόπισαν μια μετάλλαξη, η οποία αφορά ένα δείγμα SARS-CoV-2 που συλλέχθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2020 από την Ινδία.
Αυτό αντιπροσωπεύει την πρώτη αναφορά ενός σημαντικού μεταλλάκτη SARS-CoV-2 και εγείρει τον συναγερμό ότι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη εμβολίων μπορεί να καταστεί μάταιη σε μελλοντική επιδημία εάν εντοπιστούν περισσότερες μεταλλάξεις.
Η δυσοίωνη ανακάλυψη υπογραμμίζει πώς το καταστροφικό δυναμικό του ιού πιθανότατα θα συνδεθεί με τις μεταλλάξεις της ιογενούς εξέλιξης.
Ευτυχώς, η ομάδα των επιστημόνων φάνηκε να επιβεβαιώνει μια προηγούμενη διαπίστωση από μια ομάδα ερευνητών στην Ιταλία ότι ο κορωνοϊός «έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό μετάλλαξης και γενετική ποικιλομορφία» από το SARS, πράγμα που σημαίνει ότι ένα εμβόλιο πιθανότατα θα είναι σε θέση να θεραπεύσει ευρύ φάσμα ανθρώπων πριν να γίνει αναποτελεσματικό καθώς ο ιός αλλάζει και εξελίσσεται.
Ωστόσο, αυτό το νέο εύρημα δείχνει ότι δεν έχει σημασία μόνο η ταχύτητα της μετάλλαξης, αλλά η συγκεκριμένη φύση των μεταλλάξεων, όταν οι επιστήμονες αναπτύσσουν ένα εμβόλιο.
Οι ειδικοί λένε ότι η παρασκευή ενός εμβολίου μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια και ορισμένοι κρατικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η ζωή πιθανότατα δεν θα επανέλθει πλήρως στο φυσιολογικό έως ότου ένα εμβόλιο είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή.
Αλλά μια μετάλλαξη θα μπορούσε να ρίξει ένα κλειδί σε αυτή τη διαδικασία, μετατρέποντας τη διαδικασία ανάπτυξης ενός εφαρμόσιμου εμβολίου σε παιχνίδι «γάτας και ποντικιού» - ή τουλάχιστον παρατείνει το χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη του αρχικού εμβολίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης