Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Στους 33.286 οι νεκροί, νέο ημερήσιο ρεκόρ με 4.491 θανάτους σε 24 ώρες

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Στους 33.286 οι νεκροί, νέο ημερήσιο ρεκόρ με 4.491 θανάτους σε 24 ώρες
Πάνω από 671.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Δύο στους τρεις Αμερικάνους λένε πως ο Trump άργησε να λάβει μέτρα
(upd) Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού στις  ΗΠΑ καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε – για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα - ένα ακόμα ημερήσιο ρεκόρ θανάτων και ενώ ο πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωνε το σχέδιο του για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν 4.491 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ που καταγράφηκε χθες Πέμπτη 16/4, όταν και είχαν αναφερθεί σχεδόν 2.600 θάνατοι.
Ωστόσο, αναφέρεται πως δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να συμπεριλαμβάνει περιπτώσεις θανάτων που «πιθανόν συνδέονται» με την ασθένεια COVID-19, αλλά δεν εντάσσονταν στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι τώρα.
Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 33.286.
Όσον αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αυτά έχουν ξεπεράσει τα 671.000.
Image
Η πλέον πληττόμενη περιοχή εξακολουθεί να παραμένει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου όμως ο κυβερνήτης της Andrew Cuomo υποστήριξε πως ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται αλλά και εκείνων που έχουν πεθάνει από τη νόσο έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα για περισσότερο από μια εβδομάδα, στοιχεία που αν μη τι άλλο παραπέμπουν στο ότι η Πολιτεία ελέγχει την κατάσταση.
Πάντως, ο Cuomo ανακοίνωσε ότι παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα για επιχειρήσεις και για σχολεία για άλλες δύο εβδομάδες έως τουλάχιστον τις 15 Μαΐου και σε συντονισμό με άλλες γειτονικές Πολιτείες, ενώ υποστήριξε ότι οι πολίτες της Νέας Υόρκης θα πρέπει να φορούν τις μάσκες τους όταν μετακινούνται με τα λεωφορεία, τα ταξί και τα τρένα.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, τουλάχιστον 17.735 πολίτες νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, αριθμός που αποτελεί τον χαμηλότερο από τις 6 Απριλίου ενώ και ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε στους 606, αποτελώντας τον χαμηλότερο αριθμό εδώ και μια εβδομάδα.

Πυρά στον Trump για αργή αντίδραση

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών εκτιμούν ότι ο Donald Trump άργησε να λάβει αποφασιστικά μέτρα μπροστά στην απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ εξαπλωνόταν σε άλλες χώρες, καταγράφει δημοσκόπηση του κέντρου έρευνας Pew.
Βάσει αυτής, το 65% επικρίνει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην πρώτη της φάση από πλευράς του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος υποβάθμιζε για πολλές εβδομάδες τη βαρύτητα της επιδημίας.
Το 52% θεωρεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξωραΐζει την κατάσταση στις δημόσιες τοποθετήσεις του, ενώ μόλις το 39% εκτιμά ότι ο Trump παρουσιάζει στην κοινή γνώμη την κατάσταση «όπως είναι» στις σχεδόν καθημερινές συνεντεύξεις που παραχωρεί και μεταδίδονται απευθείας τηλεοπτικά.
Παράλληλα, η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών εκφράζει την ανησυχία της πως «το χειρότερο μένει ακόμη να έρθει» σε αυτή την υγειονομική και οικονομική κρίση ενώ το 66% δηλώνει ανήσυχο για την άρση των περιορισμών πολύ πρόωρα, ενώ μόλις το 32% εκτιμά αντιθέτως πως αυτή προχωρά ή θα προχωρήσει πολύ καθυστερημένα.
Σημειώνεται πως πριν λίγες ώρες ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε το σχέδιο του για το άνοιγμα και την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως αυτό δεν θα γίνει την ίδια στιγμή για όλες τις Πολιτείες, αλλά και για εκείνες όπου η νόσος παρουσιάζει μια φθίνουσα πορεία.
Πάντως, ο Trump φαίνεται πως έχει  υπαναχωρήσει από όσα έλεγε πριν από λίγες ημέρες όταν και υποστήριζε πως ήθελε να ξανανοίξει την οικονομία με ένα "big bang" , ενώ χαμηλότερους τόνους τήρησε και όσον αφορά τη στάση του απέναντι στους κυβερνήτες των Πολιτειών, τονίζοντας πως το σχέδιο του είναι ένα πακέτο με συστάσεις προς τους κυβερνήτες και όχι εντολές.
Πριν από μερικά 24ωρα ο Trump υποστήριζε με αφορμή την απόφαση 10 κυβερνητών Πολιτειών να συντονίσουν τη στάση τους απέναντι στην πανδημία πως εκείνος είναι που θα πει το πότε και το πώς θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία και πως αυτός έχει την απόλυτη εξουσία για να δώσει οδηγίες στις Πολιτείες για το εάν θα ανοίξουν ή θα παραμείνουν κλειστές οι Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης