Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεκαπλάσια τα κρούσματα σε ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα από όσα αναφέρουν οι αρχές

Δεκαπλάσια τα κρούσματα σε ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα από όσα αναφέρουν οι αρχές
«Μαγική εικόνα» είναι τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, αφού τα κρούσματα θα μπορούσαν να είναι δεκαπλάσια από αυτά που παρουσιάζονται από τις αρχές, λένε οι επιστήμονες
Δέκα φορές περισσότερα είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού σε ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα από τα επίσημα νούμερα που δημοσιοποιούν οι αρχές, αναφέρουν οι επιστήμονες.
Ο κόσμος δεν θα μάθει ποτέ την έκταση της πανδημίας.
Οι ερευνητές συμφωνούν στο ότι το πραγματικό νούμερο των μολύνσεων του Covid-19 είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσιάζεται μέσω των μέσων ενημέρωσης – ειδικά στα κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κίνα.
Σε αυτά τα κράτη, λόγω του πληθυσμού, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν τεστ σε ευρεία κλίμακα.
Από την άλλη, κάποιοι νοσούντες μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί, ενώ αν το τεστ διάγνωσης για τον κορωνοϊό δεν γίνει σωστά θα βγει αρνητικό.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας έχουν δηλώσει ότι τα πραγματικά περιστατικά στην Κίνα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι τουλάχιστον 10 φορές υψηλότερα από αυτά που παρουσιάζονται στα επίσημα στοιχεία.
Πολλά μοντέλα για τη μέτρηση των κρουσμάτων προσπαθούν να υπολογίσουν αναδρομικά πόσοι μολύνθηκαν, πηγαίνοντας αρκετές εβδομάδες πίσω.
Στη συνέχεια, οι ερευνητές προσθέτουν τις τρέχουσες μολύνσεις για να εκτιμήσουν τον συνολικό αριθμό περιπτώσεων.
Μέχρι στιγμής, όμως, αυτές οι μέθοδοι δείχνουν ότι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ιταλία αναφέρουν λιγότερα κρούσματα από τα πραγματικά.
Ο Neil Ferguson, καθηγητής Επιδημιολογίας στο Imperial College London, υπολόγισε τον Φεβρουάριο ότι η Κίνα είχε εντοπίσει μόνο το 10% των περιπτώσεων κορωνοϊού.
Ομοίως, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica τον Μάρτιο ότι θα ήταν πιο «αξιόπιστο» να υποθέσουμε μια αναλογία ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος για κάθε 10 μολύνσεις στην Ιταλία.
Μεγάλο πρόβλημα για τους ειδικούς είναι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς.
Ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, εκτιμά ότι μεταξύ 25% και 50% των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό μπορεί να μην εμφανίσουν ποτέ συμπτώματα, αλλά μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο.
Μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τον Φεβρουάριο διαπίστωσε ότι τα ασυμπτωματικά περιστατικά ήταν «σχετικά σπάνια» στην Κίνα, αλλά η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας έκρινε ότι το 78% των νέων λοιμώξεων που αναφέρθηκαν την 1η Απριλίου ήταν ασυμπτωματικές.
Aυτή η διαπίστωση εγείρει αρκετά ερωτήματα για την ακρίβεια των στοιχείων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης