Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Στους 4.404 οι θάνατο λόγω κορωνοϊού - Στα 141.672 τα κρούσματα

Γερμανία - Στους 4.404 οι θάνατο λόγω κορωνοϊού - Στα 141.672 τα κρούσματα
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 110 θάνατοι
Τη στιγμή που η Γερμανία κάνει τα πρώτα δειλά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα, καταγράφηκαν επιπλέον 110 θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο.
Επιπλέον, επιβεβαιώθηκαν 1.775 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch.
Ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών είναι μικρότερος από εκείνο των δύο προηγούμενων ημερών, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μειώνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων.
Έως τώρα στη Γερμανία έχουν χάσει τη ζωή τους 4.404 άνθρωποι από τον ιό, ενώ τα κρούσματα φτάνουν τα 141.672.
Εξάλλου, από σήμερα (20/4/2020), αρχίζει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων στη Γερμανία, με τα καταστήματα έως 800 τμ, που θα υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες τους έπειτα από περίπου ένα μήνα.
Παράλληλα ανοίγουν αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, καταστήματα ποδηλάτων και βιβλιοπωλεία.
Πάντως, ο υπουργός Υγείας, Jens Spahn, τόνισε πως η τήρηση των αποστάσεων αλλά και οι αυστηρότεροι κανόνες υγιεινής θα παραμείνουν σε ισχύ για μήνες.
«Μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, θα πρέπει να προσέχουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους», δήλωσε ο Spahn, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε τονίσει και η Angela Merkel, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε το πλάνο για τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης