Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση της πανδημίας - Υπό έλεγχο η εξάπλωση του κορωνοϊού

Putin: Η Ρωσία δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση της πανδημίας - Υπό έλεγχο η εξάπλωση του κορωνοϊού
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να «ισοπεδωθεί η καμπύλη»
Τη θέση ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να ελέγξει στην κρίση του κορωνοϊού διατύπωσε σήμερα (20/4) ο πρόεδρος της χώρας, Vladimir Putin, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κορύφωση της επιδημίας δεν έχει σημειωθεί ακόμα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία, ο κ. Putin δήλωσε ότι «η στατιστική κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα δεν έχει επιτευχθεί ακόμα», ενώ πρόσθεσε ότι «η Ρωσία έχει καταφέρει να περιορίσει την κρίση του κορωνοϊού».
Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ισοπεδωθεί η καμπύλη και να μειωθεί η μετάδοση».
«Η περίοδος μη εργασίας και τα περιοριστικά μέτρα παρείχαν στις αρχές πολύτιμο χρόνο ώστε να προετοιμαστούν για την καταπολέμηση της νόσου», υπογράμμισε ο κ. Putin, για να τονίζει ότι «εξάπλωση του ιού έχει τεθεί υπό έλεγχο».
Σημειώνεται ότι χθες (19/4) ο Ρώσος πρόεδρος, δήλωσε ότι η χώρα διέθετε τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών και να διατηρήσει την ανάπτυξη της οικονομίας, τονίζοντας ότι «όλα τε επίπεδα εξουσίας λειτουργούν με οργανωμένο, υπεύθυνο και έγκαιρο τρόπο».
«Η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο», υπογράμμισε ο Vladimir Putin, διευκρινίζοντας πως «ολόκληρη η κοινωνίας μας είναι ενωμένη απέναντι στην κοινή απειλή».
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ξεπεράσουμε σωστά τις προκλήσεις που έχουν εμφανιστεί μπροστά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης