Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αρμαγεδδών στην εστίαση, με 8 εκατ. απολύσεις και ζημίες 240 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Αρμαγεδδών στην εστίαση, με 8 εκατ. απολύσεις και ζημίες 240 δισ. δολ.
Την απόλυτη κατάρρευση βιώνει ο κλάδος της εστίασης στις ΗΠΑ
Την απόλυτη καταστροφή βιώνει ο κλάδος της εστίασης στις ΗΠΑ, με οκτώ εκατομμύρια απολυμένους και οικονομικές απώλειες ύψους 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο κλάδος της εστίασης αναζητά εναγωνίως κυβερνητική στήριξη, καθώς οι εμπλεκόμενοι φορείς φοβούνται «τσουνάμι» λουκέτων.
Μέχρι τώρα οκτώ εκατομμύρια υπάλληλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, σύμφωνα με έρευνα της National Restaurant Association (NRA).
H έρευνα της NRA σε περισσότερες από 6.500 εταιρείες συμπεραίνει πως ο κλάδος έχασε 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να απολέσει άλλα 50 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο.
Μέχρι δε το τέλος του 2020 θα έχει χάσει 240 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα εστιατόρια έχουν υποστεί τις περισσότερες ζημιές από τον κορωνοϊό, έγραψε ο Sean Kennedy, αντιπρόεδρος δημοσίων υποθέσεων της NRA, σε επιστολή του προς τους ηγέτες του Κογκρέσου.
Η NRA επιδιώκει τη δημιουργία ενός ταμείου αποκατάστασης 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στον χώρο της εστίασης.
Οι εστιάτορες ζητούν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία στις πληρωμές λόγω του lockdown και τη δημιουργία ενός προγράμματος πίστωσης φόρου ή επιδότησης για εστιατόρια.
Σύμφωνα με την NRA, περίπου το 3% των εστιατορίων στις ΗΠΑ -ή 30.000 εστιατόρια- έχουν ήδη κλείσει.
Ένα επιπλέον 5% αναμένεται να κλείσει τις επόμενες 30 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα από 50.000 εστιατόρια θα κλείσουν μόνιμα.
Στις αρχές Απριλίου, η UBS είπε ότι το 25% των εστιατορίων στις ΗΠΑ θα κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Προφανώς, πολλά εστιατόρια θα κλείσουν.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο πάντα τα έβγαζαν δύσκολα πέρα.
Τώρα, όμως, θα δουν τα χειρότερα» δήλωσε ο CEO του εστιατορίου Raising Cane, Todd Graves.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης