Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 42.335 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, 1.433 θάνατοι σε ένα 24ωρο

tags :
ΗΠΑ: Στους 42.335 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, 1.433 θάνατοι σε ένα 24ωρο
Πάνω από 787.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στους 42.335 ανέρχονται οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα άλλοι 1.433 θάνατοι.
Παράλληλα και σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 787.000, γεγονός που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν μακράν η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, προσεγγίζουν τους 73.000.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως στις ΗΠΑ έχουν διεξαχθεί και περισσότερα από 4 εκατομμύρια τεστ.
Η Νέα Υόρκη αποτελεί με διαφορά την πλέον πληττόμενη περιοχή των ΗΠΑ, όμως αυξάνονται οι ενδείξεις πως η Πολιτεία αυτή έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα.
Όπως είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν 478 θάνατοι αριθμός που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν να αρθούν οι περιορισμοί και να επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία και σε εκείνους που υποστηρίζουν πως δεν είναι ακόμα ώρα να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.
Ολοένα και περισσότεροι πολίτες χαρακτηρίζουν το lockdown ως τυραννία, αν και γιατροί και νοσηλευτές επισημαίνουν πως μια πρόωρη άρση των μέτρων, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη καταστροφή, από αυτήν που ήδη βιώνουν οι ΗΠΑ.
Οι κυβερνήτες των Πολιτειών επισημαίνουν την ανάγκη των τεστ αντισωμάτων προκειμένου να μπορέσει να αρχίσει σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα.
Πάντως ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα έδωσε εντολή να ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής και τα εμπορικά καταστήματα με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στο πόσοι πελάτες θα εξυπηρετούνται, ενώ στο Κολοράντο δόθηκε εντολή να ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα καταστήματα real estate.
Αλλά και στην Πολιτεία της Τζιόρτζια, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 1.200 νέα κρούσματα, ο κυβερνήτης Brian Kemp ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Παρασκευή 24/4 θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα μαγαζιά για μπόουλινγκ και για τατουάζ ενώ θα ακολουθήσουν από τις 27/4 τα σινεμά και τα εστιατόρια.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης