Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Αρχίζουν οι κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Μεγάλη Βρετανία: Αρχίζουν οι κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Αρχίζουν κλινικές δοκιμές για εμβόλιο στην Οξφόρδη
Ξεκινούν την Πέμπτη 23 Απριλίου οι κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο στον θάνατο, στη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από απόφαση των αρμόδιων αρχών.
Ο Bρετανός υπουργός Υγείας, Matt Hancock, δήλωσε την Τρίτη 21 Απριλίου πως οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές θα προβούν σε κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Oxford University αναμένεται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους.
«Κανονικά κάτι τέτοιο θα έπαιρνε χρόνια, ωστόσο για αυτό το εμβόλιο οι επιστήμονες χρειάστηκαν πολύ λιγότερο» είπε ο υπουργός.
Ο Hancock είπε ότι θα διαθέσει 20 εκατομμύρια λίρες (24,5 εκατομμύρια δολάρια) στους επιστήμονες της Οξφόρδης, καθώς και επιπλέον 22,5 εκατομμύρια λίρες για χρηματοδότηση ερευνητών στο Imperial College London.
«Τίποτε δεν είναι σίγουρο.
Η διαδικασία της δοκιμής είναι ένα στάδιο δοκιμής και σφάλματος.
Έτσι αναπτύσσονται τα εμβόλια» δήλωσε ο Bρετανός υπουργός Υγείας.
Κλινικές δοκιμές για εμβόλιο αυτή την Πέμπτη στην Οξφόρδη
Η επικεφαλής των ερευνητών στην Οξφόρδη καθηγήτρια Sarah Gilbert είχε πει προ ημερών ότι δουλειά πέντε ετών έχει γίνει εντός τεσσάρων ημερών, δηλώνοντας αισιόδοξη για το αποτέλεσμα παρά τις πολλές άγνωστες παραμέτρους.
Η Βρετανία βρίσκεται σε lockdown από τις 23 Μαρτίου και η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επεκτείνει αυτά τα μέτρα τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες.
Σήμερα επιτρέπεται στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο για βασικές προμήθειες, άσκηση και βασικές εργασίες, ενώ τα μη απαραίτητα καταστήματα έχουν κλείσει σε ολόκληρη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης