Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέτυχε η πρώτη κλινική δοκιμή με Remdesivir της φαρμακευτικής Gilead's για τον κορωνοιό

Απέτυχε η πρώτη κλινική δοκιμή με Remdesivir της φαρμακευτικής Gilead's για τον κορωνοιό
Ρίχνει τις μετοχές η αποτυχία της πρώτης κλινικής δοκιμής με Remdesivir της φαρμακευτικής εταιρίας Gilead's
Η πειραματική χρήση του φαρμάκου Remdesivir στην οποία προέβη προ ημερών η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Inc. απέτυχε στην πρώτη τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή του, όπως ανέφεραν οι Financial Times (FT) σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου, επικαλούμενα ανεπίσημα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν κατά λάθος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η δοκιμή στην Κίνα έδειξε ότι το αντιιικό remdesivir δεν βελτίωσε την κατάσταση των ασθενών ούτε μείωσε την παρουσία του παθογόνου στην κυκλοφορία του αίματος, σύμφωνα με την έκθεση.
Ως αποτέλεσμα της είδησης ότι το «θαυματουργό φάρμακο» όπως είχε αποκαλέσει η φαρμακευτική εταιρία το remdesivir μόνο θαυματουργό δεν ήταν, οι μετοχές άρχισαν να πέφτουν...

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/EMINI.png?itok=LRfc6eyN
.... Κατακόρυφη όμως η πτώση ήταν για τις μετοχές της Gilead, οι οποίες με την ανακοίνωση της δοκιμής, ανέβηκαν σχεδόν κατά 20%. 

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GILEAD.png?itok=cmyG3YU5
Το γεγονός ότι η αγορά αντέδρασε με τέτοια πτώση είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ...
Σύμφωνα με τα έγγραφα που έδειξε οι  FT, η μικρή κινεζική κλινική δοκιμή - η οποία τερματίστηκε πρόσφατα από τις κινεζικές υγειονομικές αρχές, συνέκρινε τα αποτελέσματα 158 ασθενών με μια μικρότερη ομάδα ελέγχου 79 ασθενών, και διαπίστωσε ότι το φάρμακο remdesivir - που αναπτύχθηκε από την Gilead Sciences - δεν βελτίωσε την κλινική εικόνα των ασθενών, ούτε μείωσε την παρουσία του παθογόνου στην κυκλοφορία του αίματός τους.
Ορισμένοι ασθενείς παρουσίασαν ακόμη και «σημαντικές» παρενέργειες, με αποτέλεσμα 18 εξ'αυτών να μην ολοκληρώσουν την κλινική δοκιμή, καθώς απεδεικνυόταν επικίνδυνη γι'αυτούς.
Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι το προσχέδιο εγγράφου, δημοσιεύθηκε κατά λάθος.
Σε αναφορά της η φαρμακευτική εταιρία Gilead, ανέφερε πως η μελέτη τερματίστηκε νωρίς και δεν μπορεί να εξάγει στατιστικά ουσιαστικά συμπεράσματα».
«Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ασαφή, αν και οι τάσεις στα δεδομένα υποδηλώνουν πιθανό όφελος για το remdesivir, ιδιαίτερα μεταξύ των ασθενών που έλαβαν θεραπεία νωρίς.»
Δήλωσε επίσης την απογοήτευσή της από τη διαρροή, καθώς οι ερευνητές της δεν έδωσαν άδεια και επιβεβαίωσαν ότι η μελέτη έκλεισε πράγματι λόγω έλλειψης ασθενών πρόθυμων να συμμετάσχουν στην κλινική δοκιμή.
Με την αναφορά αυτή των FT πολλοί ήταν εκείνοι οι αναλυτές που μίλησαν για αναμενόμενη αποτυχία, κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την διεξαγωγή της μελέτης στην Κίνα, συντασσόμενοι με φωνές που θέλουν όλη αυτή την ιστορία της δοκιμής να είναι μια κατασκευασμένη ιστορία για να ευνοηθούν οι μετοχές της φαρμακευτικής εταιρίας και οι κάτοχοί τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης