Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Βρετανία: Θα αρχίσουν δοκιμές με πλάσμα αίματος σε σοβαρά ασθενείς με Covid-19

Κορωνοϊός - Βρετανία: Θα αρχίσουν δοκιμές με πλάσμα αίματος σε σοβαρά ασθενείς με Covid-19
Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, μέχρι και 5.000 σοβαρά άρρωστοι με Covid-19 μπορεί σύντομα να λάβουν θεραπεία με μετάγγιση πλάσματος
Δοκιμές θα αρχίσει η Βρετανία για να διαπιστωθεί αν το πλάσμα αίματος από δωρητές που έχουν αναρρώσει από την πανδημία του νέου κορωνοϊού μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική θεραπεία για όσους νοσούν σοβαρά .
Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, μέχρι και 5.000 σοβαρά άρρωστοι με Covid-19 μπορεί σύντομα να λάβουν θεραπεία με μετάγγιση πλάσματος στο πλαίσιο μιας νέας προσέγγισης για την αντιμετώπιση του ιού.
Σύμφωνα με το υπουργείο, πλάσμα αίματος από ασθενείς που είχαν αναρρώσει χρησιμοποιήθηκε ως μια αποτελεσματική θεραπεία κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος το 2002 ως το 2004 του SARS.
Ακόμη, παράλληλα με την κλινική αυτή δοκιμή που θα γίνει σε τυχαίο δείγμα σοβαρά νοσούντων, η βρετανική κυβέρνηση εντείνει το εθνικό πρόγραμμα για την συλλογή πλάσματος, προκειμένου η θεραπεία αυτή να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ευρέως εφόσον αποδειχθεί αποτελεσματική.
Η συλλογή πλάσματος μπορεί να αυξηθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο για να αποφέρει μέχρι και 10.000 μονάδες πλάσματος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κάθε εβδομάδα, ποσότητα που θεωρείται αρκετή για τη θεραπεία 5.000 ασθενών με Covid-19 σε εβδομαδιαία βάση.
«Έχω πολλές ελπίδες ότι η θεραπεία αυτή θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στον αγώνα μας κατά της ασθένειας αυτής», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock.
Ο καθηγητής Jonathan Van Tam, ο οποίος είναι αναπληρωτής αρχίατρος, υπογράμμισε πως «η Βρετανία ηγείται των μεγαλύτερων δοκιμών παγκοσμίως για να βρεθεί μια θεραπεία για την Covid-19 με περισσότερους από 7.000 ανθρώπους να εμπλέκονται μέχρι στιγμής στην δοκιμή μιας σειράς φαρμάκων.
Ελπίζουμε να προσθέσουμε το πλάσμα σε αυτόν τον κατάλογο σύντομα».
Πρόσθεσε ότι «το πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει έχει χρησιμοποιηθεί ως μια αποτελεσματική θεραπεία για πρωτοεμφανιζόμενες λοιμώξεις στο παρελθόν και αυτό το βήμα προς τα μπροστά ενισχύει την υποστηριζόμενη από την επιστήμη προσέγγισή μας για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης