Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Προβληματισμός στην Ελλάδα για την πορεία της τουριστικής κίνησης λόγω πανδημίας

FAZ: Προβληματισμός στην Ελλάδα για την πορεία της τουριστικής κίνησης λόγω πανδημίας
Νησιά όπως η Μύκονος ή η Κως, η οποία πλήττεται επιπλέον από την προσφυγική κρίση, εξασφαλίζουν το 90% των εσόδων τους από τον τουρισμό
Το μεγάλο ερώτημα του "τι θα γίνει φέτος το καλοκαίρι με τον ελληνικό τουρισμό" αναφέρει σε σημερινό της δημοσιευμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «ο τουρισμός ακόμα και στα χρόνια της κρίσης ήταν ένα αξιόπιστο στήριγμα της οικονομίας. Φέτος δεν μπορεί να είναι. Είναι ακόμα πολύ νωρίς, για να μπορεί κανείς να πει με ακρίβεια ποιο θα είναι το ύψος των ζημιών, δηλώνει ο Βασίλης Σακκάς από το Γερμανοελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.
Σίγουρο είναι ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ διαφορετικές κατά περιοχές. Μπορεί ο τουρισμός στην Αττική, όπου ανήκει και η Αθήνα να μην συμβάλλει παρά με 5% στο ΑΕΠ, υπάρχουν όμως άλλες περιοχές, για παράδειγμα στο νότιο Αιγαίο, που εξαρτώνται από τον τουρισμό».
Και το άρθρο συνεχίζει:
«Νησιά όπως η Μύκονος ή η Κως, η οποία πλήττεται επιπλέον από την προσφυγική κρίση, εξασφαλίζουν το 90% των εσόδων τους από τον τουρισμό. Στην Κρήτη, τον πιο αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, είναι 50%. ‘Από τον τουρισμό εξαρτώνται και άλλοι τομείς έμμεσα, όπως προμηθευτές και άλλες επιχειρήσεις, περίπου το 40% των θέσεων εργασίας σε όλη τη χώρα’ σύμφωνα με τον κ. Σακκά.
Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ‘το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον τουρισμό. Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει, διότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τα γεγονότα στην Ελλάδα αλλά και από το τι συμβαίνει στις μεγάλες αγορές μας, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία-χώρες που κάθε χρόνο μας στέλνουν πολλούς τουρίστες’.
Αυτό επισημαίνουν και οι ξενοδόχοι. Από τα 31 εκατομμύρια τουρίστες που ήρθαν το 2019 στη χώρα, τα τέσσερα εκατομμύρια ήρθαν μόνο από τη Γερμανία. Πόσοι όμως θα μπορούν στο μέλλον να κάνουν διακοπές;»
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης