Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 54.876 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, προσεγγίζουν το 1 εκατ. τα κρούσματα – Ανοίγουν και άλλες Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Στους 54.876 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, προσεγγίζουν το 1 εκατ. τα κρούσματα – Ανοίγουν και άλλες Πολιτείες
Άλλοι 1.330 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ
Εξακολουθεί να θερίζει στις ΗΠΑ η επιδημία του κορωνοϊού με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 54.876 καθώς στη μακάβρια λίστα προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο άλλοι 1.330 θάνατοι.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο, καθώς ανέρχονται σε 965.910.
Οι ΗΠΑ είναι με μια διαφορά η πρώτη χώρα παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ είναι και η χώρα που έχει διενεργήσει τα περισσότερα τεστ, τα οποία προσεγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια.
Σημειώνεται πως περισσότεροι από 107.000 που νόσησαν από τον ιό, θεραπεύτηκαν.
Την ίδια στιγμή πάντως και άλλες Πολιτείες ετοιμάζονται να άρουν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν τις οικονομίες τους, παρά το γεγονός ότι επιστήμονες και ειδικοί υπογραμμίζουν πως είναι ακόμα αρκετά νωρίς καθώς οι διαγνωστικοί έλεγχοι που γίνονται είναι λίγοι.
Συγκεκριμένα, οι Πολιτείες του Κολοράντο, του Μισισσίπη, της Μινεσότα, της Μοντάνα και του Τενεσί πρόκειται εντός των επόμενων 24ωρων να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων Πολιτειών και να δώσουν το πράσινο φως σε επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ακόμα έτοιμες για να ελέγξουν συστηματικά τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει, και ιδιαίτερα τους ασυμπτωματικούς και να ιχνηλατήσουν τις επαφές τους.
Σημειώνεται πως ήδη οι Πολιτείες της Τζόρτζια, της Οκλαχόμα, της Αλάσκα και της Νότιας Καρολίνα έχουν ήδη επανεκκινήσει τις οικονομίες τους ύστερα από εβδομάδες επιβολής lockdown.
Παρόλα αυτά οι Αμερικάνοι επιστήμονες προειδοποιούν πως είναι πολύ νωρίς για την επαναλειτουργία της οικονομίας, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος για ένα νέο κύμα μολύνσεων και επισημαίνοντας πως τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν στις 42 από τις 50 Πολιτείες απέδωσαν στο να μειωθεί ο αριθμός των ασθενών και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης