Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαταρκτική αίτηση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης υπέβαλε η Ιταλία - Στις 24/6 η αξιολόγηση

tags :
Προκαταρκτική αίτηση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης υπέβαλε η Ιταλία - Στις 24/6 η αξιολόγηση
Η Ιταλία αναμένεται να υποβάλει περαιτέρω λεπτομέρειες για την αίτησή της τις επόμενες εβδομάδες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε από την Ιταλία την πρώτη προκαταρκτική αίτηση για χρηματοδοτική στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της.
Η Ιταλία αναμένεται να υποβάλει περαιτέρω λεπτομέρειες για την αίτησή της τις επόμενες εβδομάδες.
Από την 1η Απριλίου 2020, μετά την πρόταση της Επιτροπής για την πρωτοβουλία Coronavirus Response, τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποστήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για λόγους έκτακτης ανάγκης στην υγεία.
Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira, δήλωσε: «Η Ιταλία είναι σήμερα το κράτος μέλος που πλήττεται περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού και είναι η πρώτη χώρα που υπέβαλε αίτηση για βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ σε αυτό το πλαίσιο.
Το Ταμείο αποτελεί μέρος των εργαλείων που η Επιτροπή έχει θέσει γρήγορα σε εφαρμογή για να μετριάσει το βάρος των προϋπολογισμών των κρατών μελών", ανέφερε.

Επόμενα βήματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συλλέξει όλες τα στοιχεία που σχετίζονται με τον κορωνοϊό έως τις 24 Ιουνίου 2020 και στη συνέχεια θα τις αξιολογήσει σε ένα πακέτο.
Στη συνέχεια, θα υποβάλει πρόταση για οικονομική ενίσχυση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.
Η Επιτροπή θα χειριστεί όλες τις αιτήσεις σε ένα μόνο πακέτο, όχι βάσει προτεραιότητας.
Αυτό διασφαλίζει ότι οι διαθέσιμοι πόροι κατανέμονται με δίκαιο τρόπο σε όλα τα κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο από αυτήν την έκτακτη ανάγκη υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης