Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι 3 χώρες που περιόρισαν τον κορωνοϊό και εκτοξεύθηκαν τα νομίσματα τους

CNBC: Οι 3 χώρες που περιόρισαν τον κορωνοϊό και εκτοξεύθηκαν τα νομίσματα τους
Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα έχουν αρχίσει τη σταδιακή επαναλειτουργία των οικονομιών τους
Χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα είναι μεταξύ των λίγων χωρών που κατάφεραν να να βάλουν ένα φρένο στην εξάπλωση του κορωνοϊού.
Μάλιστα, η πορεία τους εκτόξευσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και αυτό φαίνεται στην ισχυροποίηση των νομισμάτων τους.
Με τις οικονομίες τους να επαναλειτουργούν, τα νομίσματα τους έχουν εκτοξευθεί από τις αρχές του έτους όταν ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε.
Στον αντίποδα, πολλές από τις γειτονικές τους χώρες ακόμα δίνουν μεγάλη μάχη για τον έλεγχο της πανδημίας.
«Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία ήταν πολύ αποτελεσματικές στον έλεγχο της COVID-19 και είναι έτοιμες για την επανεκκίνηση των οικονομιών τους» δήλωσε η Kathy Lien από την BK Asset Management.
«Στην Αυστραλία, το AUD (δολάριο Αυστρλίας) εκτοξεύθηκε παρά τα αδύναμα PMIs αφού ο πρωθυπουργός Morrison είπε ότι οδεύουν προς μια ασφαλή οικονομία COVID» τόνισε η ίδια.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης PMI είναι ένας οικονομικός δείκτης για την εικόνα του μεταποιητικού τομέα.
«Το γεγονός ότι αυτές οι χώρες είναι έτοιμες να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητα μετά τον επιτυχή έλεγχο της COVID-19 (και όχι πριν) σημαίνει ότι είναι πολλά βήματα μπροστά από τις ΗΠΑ όσον αφορά την οικονομική ανάκαμψη, κάτι που θα πρέπει να είναι εξαιρετικά θετικό για τα νομίσματα τους» δήλωσε η Lien.
«Υπάρχει επίσης η ιδέα ότι η Ασία έχει ελέγξει τον ιό πιο αποτελεσματικά από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη», δήλωσε ο Tapas Strickland από τη National Australia Bank.
Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ έχει καταγραφεί ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως με τουλάχιστον 988.000 κρούσματα και 56.200 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins University.
Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία είναι οι άλλες χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.
Παγκοσμίως, υπάρχουν περισσότερα από 3 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και τουλάχιστον 211.159 θάνατοι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.
Επιπλέον, πολλοί από τους εξαγωγικούς προορισμούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας έχουν βγει από το lockdown πριν από τις ΗΠΑ και από την περισσότερη Ευρώπη.
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και των δύο χωρών, έχουν επανεκκινήσει την παραγωγή καθώς τα νέα κρούσματα υποχώρησαν σε μονοψήφια νούμερα και μηδενικούς θανάτους για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στη χώρα τον Δεκέμβριο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης