Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ
Οι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι περισσότεροι από τους Αμερικανούς που πέθαναν στον πόλεμο της Κορέας το 30% των περιπτώσεων έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης
Το ένα τρίτο των παγκόσμιων κρουσμάτων καταγράφονται στις ΗΠΑ, όπου περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με το Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες 18 ημέρες στις ΗΠΑ.
Η τελευταία καταγραφή σημειώνει 1.010.604 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 56.821 θανάτους και 139.418 ασθενείς που έχουν ιαθεί.
Κατά μέσο όρο περίπου 2.000 άνθρωποι πεθαίνουν ημερησίως αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.
Ο πραγματικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πιστεύεται ότι είναι υψηλότερος, με τους κρατικούς υπαλλήλους δημόσιας υγείας να προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις εκπαιδευμένων εργαζομένων και υλικών έχουν περιορισμένη ικανότητα δοκιμών.
Περίπου το 30% των περιπτώσεων έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας των ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν το Νιου Τζέρσεϊ, η Μασαχουσέτη, η Καλιφόρνια και η Πενσυλβανία.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα του κορωνοϊόυ ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια από την έναρξη της επιδημίας στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, έχουν καταγράψει πέντε φορές περισσότερες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.
Από τις 20 κορυφαίες χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στην πέμπτη θέση με βάση τις κατά κεφαλήν περιπτώσεις, σύμφωνα με το Reuters.
Συγκεκριμένα, έχουν περίπου 30 περιπτώσεις ανά 10.000 άτομα.
Η Ισπανία κατατάσσεται πρώτη με περισσότερες από 48 περιπτώσεις ανά 10.000 άτομα, ακολουθούμενη από το Βέλγιο, την Ελβετία και την Ιταλία.
Οι θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, ο υψηλότερος αριθμός στον κόσμο, υπερβαίνουν τώρα τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Κορέας 1950-53 - 36.516.
Την ίδια ώρα είναι λίγο λιγότεροι από τους 58.220 Αμερικανούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ που έληξε το 1975.
Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερα άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες από την εποχική γρίπη τα τελευταία χρόνια, εκτός από την εποχή 2017-2018, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).
Οι πρωτοφανείς εντολές παραμονής στο σπίτι για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού έχουν σφυρηλατήσει την οικονομία, με τον αριθμό των Αμερικανών που αναζητούν επιδόματα ανεργίας τις τελευταίες πέντε εβδομάδες να ανέρχονται στα 26,5 εκατομμύρια.
Περίπου δώδεκα πολιτείες αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς διαμονής στο σπίτι παρά την προειδοποίηση των ειδικών στον τομέα της υγείας ότι οι πρόωρες ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση των νέων περιπτώσεων.
Μια έρευνα από τα Reuters / Ipsos αυτό το μήνα διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών θέλει να παραμείνουν τα μέτρα προκειμένου να προστατευθεί από τον κορωνοϊό, παρά τον αντίκτυπο στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης